ΑρχικήΑΡΘΡΑΕκδήλωση στην Καρύταινα για τον Νικόλαο Δημητρακόπουλο στις 21-22 Σεπτεμβρίου

Εκδήλωση στην Καρύταινα για τον Νικόλαο Δημητρακόπουλο στις 21-22 Σεπτεμβρίου

Ο  Σύλλογος των Καρυτινών  «ο Θ. Κολοκοτρώνης», με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κοινόν Καρυτινών», οργανώνει στην Καρύταινα, ένα διήμερο τιμής και μνήμης στον μεγάλο Καρυτινό Πολιτικό  και Νομοθέτη, στον σοφό Αναμορφωτή της Ελληνικής Δικαιοσύνης, στον  ΝΙΚΟΛΑΟ  Π. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟ.

Οι διήμερες εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου της Μεγαλόπολης.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30  θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του «ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ 1897» στην πλατεία της Καρύταινας,  ακριβώς δίπλα στον επιβλητικό ανδριάντα του σοφού συμπατριώτη μας.

Το βιβλίο αυτό συνέγραψε σε ηλικία μόλις 33 ετών και περιγράφει τις σκέψεις του, τις εμπειρίες του και τα γεγονότα από τον  ¨ άτυχο πόλεμο ¨ του 1897, στον οποίο ο ίδιος υπηρέτησε ως έφεδρος δεκανέας, στην πρώτη γραμμή του μετώπου. 

Το βιβλίο το οποίο δημοσιεύθηκε στις επιφυλλίδες της τότε ημερήσιας εφημερίδος  ¨Καιροί ¨ αποτέλεσε τον καταπέλτη και το κατηγορώ του ευπατρίδη νεαρού δικηγόρου, κατά της τότε Κυβέρνησης  και του Αρχιστρατήγου της εκστρατείας Διαδόχου Κωνσταντίνου,  για το ανέτοιμο του Ελληνικού Στρατού, την κακή διοίκησή του και την παντελή έλλειψη ηθικού, που μοιραία οδήγησαν στην άτακτη υποχώρησή του μέχρι τις Θερμοπύλες.

Παραπέμφθηκε σε δίκη για δυσφήμηση του Διαδόχου, κατά την οποία με την ρητορική του δεινότητα και τα αδιάσειστα νομικά του επιχειρήματα, έπεισε το δικαστήριο να κηρύξει εαυτό αναρμόδιο.

Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη :

Το πρώτο μέρος είναι η ελεύθερη νεοελληνική απόδοση του κειμένου,  επίπονο  έργο – προσφορά της φιλολόγου λογοτέχνιδος  Ευγενίας  Αρβανίτη,  στην οποία ο Σύλλογος των Καρυτινών εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του.

Το δεύτερο μέρος είναι ακριβής ανατύπωση του κειμένου του Νικόλαου Δημητρακόπουλου, με την υπέροχη, λόγια, αρχαιοπρεπή γλώσσα του Καρυτινού συμπατριώτη μας.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00, στον Ι. Ν. της Ευαγγελίστριας στην Καρύταινα, θα τελεστεί  Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της Ψυχής του μεγάλου Καρυτινού ανδρός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως  κ.κ.  ΙΕΡΕΜΙΟΥ. 

Η παρουσία σας στις εκδηλώσεις, θα είναι απόδοση τιμής στη μνήμη του μεγάλου Νομοθέτη και σοφού συμπατριώτη μας.

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                    Ο  Πρόεδρος                                  Ο  Γραμματέας

           Γεώργιος Αδαμόπουλος                      Ηλίας  Νικολούλης

Δείτε σχετικό άρθρο:

Ν.Δημητρακόπουλος: Ο άνθρωπος που αναμόρφωσε τη Δικαιοσύνη

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια