Εκδήλωση εορτασμού της μάχης της Δραμπάλας την Κυριακή 16 Ιουνίου

0
332

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του εορτασμού της 194ης Επετείου της Μάχης στην Δραμπάλα των υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη Επαναστατημένων Ελλήνων κατά των στρατευμάτων του Ιμπραήμ που θα γίνουν στις 16 Ιουνίου 2019 στον Άκοβο του Δήμου Μεγαλόπολης σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
Γενικός Σημαιοστολισμός της Τοπικής Κοινότητας Ακόβου του Δήμου Μεγαλόπολης από της ανατολής μέχρι και της δύσης του ηλίου της 16ης Ιουνίου 2019.

10.30: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ακόβου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑ.

10.50: Συγκέντρωση των Επισήμων μπροστά στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση. Κατά την επιμνημόσυνη δέηση θα παραστούν επίσης, προσκαλούμενοι με το πρόγραμμα αυτό, αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών, Εφέδρων και Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Ακολουθούν:
– Επιμνημόσυνη Δέηση
– Κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες Αρχές, Οργανώσεις κ.λ.π.
– Τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών
– Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ακοβιτών «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» κ. Δημήτριο Χριστόπουλο.
– Αναπαράσταση της ιστορικής μάχης της Δραμπάλας.
– Επιδείξεις παραδοσιακών χορών από Λαογραφικούς Χορευτικούς Ομίλους
– Περιήγηση σε έκθεση ιστορικών όπλων και παραδοσιακών ενδυμασιών του 1821.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Δήμος Μεγαλόπολης θα παραθέσει μπουφέ με μικρά εδέσματα και αναψυκτικά.

Στο πλαίσιο των παραπάνω επετειακών εκδηλώσεων η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεγαλόπολης και οι πατριωτικοί Σύλλογοι του Ακόβου, με την ενεργή συμμετοχή των συλλόγων: ‘’ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ’’ και ‘’ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ’’ υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Κοιν. Σ. Επ. ‘’πράματα & θάματα’’, θα παρουσιάσουν το θεατρικό δρώμενο: η Μάχη της Δραμπάλας.

Θα ζωντανέψουν στιγμές της ιστορικής Μάχης, έτσι όπως παρουσιάζονται στα κείμενα και με την οπτική γωνία ενός Ακοβίτη αγωνιστή που πήρε μέρος στην μάχη, του Καπετάν Γιώργαρου.

Τιμούμε τους Προγόνους μας, Θυμόμαστε την Ιστορία μας και μαθαίνουμε από αυτή.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here