Εκδήλωση από τον Σύλλογο Ισωματαίων και το Μουσείο Παλαιοντολογίας

0
177

Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ένωση Ισιωματαίων Καρυών «Ο Άγιος Δημήτριος» σας προσκαλούν στην επιστημονική ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου, στην Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου κτίριο ΣΘΕ, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, και ώρα 10.30 .

Στόχος είναι η γνωριμία με τον ελληνικό παλαιοντολογικό πλούτο που φιλοξενείται στο Μουσείο του Πανεπιστημίου και αποτελεί αντικείμενο μεγάλου επιστημονικού ενδιαφέροντος, καθώς «φωτίζει» περιόδους σημαντικών γεωλογικών συμβάντων και περιβαλλοντικών αλλαγών αλλά και αλλαγών του κλίματος. Η επιστημονική ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από τον Καθηγητή Γεώργιο κ. Θεοδώρου, Διευθυντή του Μουσείου ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του Επίκουρο Καθ. Δρ. Σωκράτη Ρουσιάκη, Δρ. Δημήτριο Μιχαηλίδη και την υποψηφία Δρ. MSc. Βασιλική Μητσοπούλου, θα μας «ταξιδέψει» σε ξηρές και θάλασσες του παρελθόντος όταν ζούσαν προϊστορικά φυτά και ζώα που έφεραν στο φως οι παλαιοντολογικές ανασκαφές.

isiwma-palaiontologia

Τα περισσότερα από αυτά τα πρωτογνώρισε άνθρωπος όταν ήλθαν στο φως από την «παλαιοντολογική σκαπάνη» Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, εφόσον υπάρξουν σχετικές δηλώσεις, θα δοθεί ευκαιρία στου μικρούς μας φίλους που θα παρευρεθούν να πραγματοποιήσουν την δική τους «ανασκαφή», να φτιάξουν και να πάρουν μαζί το δικό τους αντίγραφο από ένα απολίθωμα, να προσπαθήσουν να συντηρήσουν μόνοι τους ένα πραγματικό απολίθωμα ή να συμμετάσχουν σε ομαδικό παιγνίδι επιστήμης και μνήμης.

Δείτε στο αρχείο που ακολουθεί στο τέλος , τους χάρτες πρόσβασης.

Για την απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορείτε να επικοινωνήσετε την 23/3, 24/3 και 26/3/2015 και ώρα 11.00 -13.00 στο τηλέφωνο 2107274508. και 2107274086. (Αρμόδια για την επικοινωνία η MSc Βασιλική Μητσοπούλου).

Δηλώσεις συμμετοχής μπορεί να αποσταλούν και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο [email protected] (Θα αποστέλλετε επιβεβαίωση λήψης)
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες σχετικά με την επιστημονική ενημέρωση, μπορείτε να επικοινωνείτε έως τις 26/3/2015 με τους:
Αγγελόπoυλο Ηλία, τηλ. 6932370011
Γιαννακοπούλου Δήμητρα, τηλ. 6977584987
Αγγελοπούλου Μαρία, τηλ. 6976706778

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ , Μουσείο Παλαιοντολογίας-Σύλλογος Ισωματαίων

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here