Εκδήλωση από την Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου το Σάββατο 7 Ιουλίου στο Θέατρο Ρεματιάς

0
378

Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 στις 20:45 στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου παρουσιάζει μια μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: “Αρκαδία – Όσα χωράνε στην αλήθεια, δεν τα βαστάν τα παραμύθια”

Διαβάζουμε στην εκδήλωση της Ένωσης στο Facebook:
Στη διάρκεια του χρόνου πολλά είναι τα έθιμα, οι ασχολίες και οι παραδόσεις των ανθρώπων της Αρκαδίας που συναντάμε σε κάθε μήνα ή εποχή. Και ασφαλώς κάθε παράδοση συνδέεται με γιορτές, χορούς και τραγούδια.
Μια μητέρα διηγείται αυτά τα έθιμα, τις ασχολίες, τις μυθιστορίες και τις παραδόσεις στα παιδιά της. Παρούσα και η Αρκαδία, η οποία επιστρέφει στο θέατρο Ρεματιάς για να ζωντανέψει μπροστά μας όλες αυτές τις ιστορίες, τους θρύλους, τα έθιμα και να μας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή, όπου όλα ήταν τόσο διαφορετικά, όπου οι άνθρωποι ζούσαν την κάθε στιγμή της ζωής μοναδικά, όπου μαγεύονταν από την φύση και ήξεραν να γεύονται τις χαρές, μα και τις λύπες, όπου τα παραμύθια ήταν κομμάτι της ζωής, σε μια εποχή που σήμερα μοιάζει με παραμύθι.
Η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου παρουσιάζει μια μουσικοχορευτική παράσταση, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βασίλη-Δημοσθένη Μπουζαλά, με την συμμετοχή, ηθοποιών, μουσικών, τραγουδιστών και χορευτών, σε μια διαφορετική προσέγγιση της λαογραφίας της ιδιαίτερης πατρίδας μας, με σεβασμό στην παράδοση και παράλληλα με μια νέα ματιά στραμμένη στη σύγχρονη εποχή. Ιστορίες που δεν έχουν ακουστεί, σε συνδυασμό με γνωστά έθιμα υπό την μαγική πινελιά του θεάτρου, της μουσικής και του χορού δημιουργούν την αίσθηση ενός παραμυθιού πέρα για πέρα αληθινού, που γινόταν μια φορά και έναν καιρό όχι και τόσο μακρινό.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Δημοσθένης Μπουζαλάς

Αρκαδία: Μαρίνα Κυρίτση
Παρουσιάστρια: Έφη Αντωνοπούλου
Στο ρόλο της μάνας η Βασιλική Μουργελά
και στο ρόλο του γιου ο Θοδωρής Κουμπούνης.

Τραγουδούν:
Νίκος Δελής
Άννα Βυτινάρου
Κατερίνα Κατσίγιαννη
ο Αχιλλέας Χαχάμης
και η Ευαγγελία Σταυρινούδη

Συμμετέχουν
το χορευτικό του Ιδρύματος Ζήση
και το Χορευτικό του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου “Προσέληνοι”

Συμπράττει η ομάδα θεARTε

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here