Ειδική συνεδρίαση του Περιφ. Συμβουλίου για την Μεγαλόπολη την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου

0
462

Καλεσμένοι στην συνεδρίαση ο Γεώργιος Κρεμλής και ο Ιωάννης Γεώργιζας της Βιώσιμης Πόλης που θα παρουσιάσει μελέτη για την Μεγαλόπολη

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με μοναδικό θέμα τις επιπτώσεις στην Μεγαλόπολη από την διακοπή λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

Στη συνεδρίαση αυτή θα παρουσιαστεί στο σώμα μελέτη για τις προοπτικές και τις δυνατότητες της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή, η οποία εκπονήθηκε από το Δίκτυο Δήμων “Βιώσιμη Πόλη” και την οποία επέδωσαν τη Δευτέρα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του Δικτύου Δημήτρης Καφαντάρης και Γιάννης Γεώργιζας αντίστοιχα.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, στην πιο πάνω συνεδρίαση θα κληθεί ο Γ. Γεώργιζας να παρουσιάσει την εν λόγω μελέτη, καθώς και ο Γιώργος Κρεμλής, επίτιμος διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντεταλμένος της Περιφέρειας για θέματα κυκλικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» -στο οποίο μετέχει ο Δήμος Μεγαλόπολης και άλλοι 37 δήμοι, από όλη την Ελλάδα- ιδρύθηκε με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, με πρόθεση να παρέχει ουσιαστική τεχνική στήριξη στην ενημέρωση, δικτύωση και οργάνωση των δήμων που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα και να εκμεταλλευτούν τις πρόσθετες παρεχόμενες χρηματοδοτήσεις.

Δελτίο Τύπου

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here