ΑρχικήΑΡΘΡΑΕιδική πρόσκληση για την Μεγαλόπολη για υποβολή αιτημάτων Πολιτιστικών Επιχορηγήσεων δράσεων σύγχρονου...

Ειδική πρόσκληση για την Μεγαλόπολη για υποβολή αιτημάτων Πολιτιστικών Επιχορηγήσεων δράσεων σύγχρονου πολιτισμού για το 2023

Eπιχορήγηση δράσεων Πολιτισμού από το ΥΠΠΟ. Υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά, από την 07/02/2023 μέχρι την 07/03/2023

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης ή και παροχής αιγίδας για δράσεις Σύγχρονου Πολιτισμού το 2023, απευθύνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Η ειδική πρόσκληση απευθύνεται εφέτος για τοπικές δράσεις πολιτισμού και φεστιβάλ στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας, καθώς και στον Δήμο Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

Στόχος τής ανάπτυξης των πολιτιστικών δράσεων σ’ αυτές τις περιοχές είναι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου, «η στήριξη και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στις συγκεκριμένες περιοχές, και η συμβολή στην οικονομική αναζωογόνηση των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες έχουν πληγεί από την απολιγνιτοποίηση, με συνέπεια και τη μείωση των πολιτιστικών τους δραστηριοτήτων».

Οι φορείς θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες υποβολής της πρότασης 
https://drasis.culture.gr/images/odigies_aitimatos_300123.pdf

καθώς και τις συχνές  ερωτήσεις
http://drasis.culture.gr/index.php/component/content/article/14/71-faq 

Επισημαίνονται ακόμα οι επιχορηγήσεις του ΥΠΠΟΑ μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων για την ενίσχυση και ανάδειξη των φορέων και καλλιτεχνών του Σύγχρονου Πολιτισμού το 2023.

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι οι προσκλήσεις «δεν απευθύνονται σε εποπτευόμενους και τακτικώς επιχορηγούμενους από το ΥΠΠΟΑ φορείς και δεν αφορούν σε προτάσεις επιχορήγησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, εξοπλισμού και κτιριακών υποδομών, προτάσεις που δεν άπτονται του αντικειμένου του σύγχρονου πολιτισμού (π.χ. λαϊκή τέχνη και παράδοση, λαογραφικά, ιστορικά και εθνολογικά μουσεία), προτάσεις οι οποίες δεν έτυχαν επιχορήγησης στο πλαίσιο παλαιότερων προσκλήσεων του ΥΠΠΟΑ, προτάσεις οι οποίες, οι ίδιες ή προσχέδια τους, έχουν ήδη παρουσιαστεί στο κοινό από τον φορέα».

Οι ήδη εγγεγραμμένοι φορείς στο Μητρώο θα πρέπει να έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του φορέα, ώστε αυτά να είναι ορθά και πλήρη κατά τον χρόνο κατάθεσης της πρότασης.

Οι μη εγγεγραμμένοι φορείς, προκειμένου να εγγραφούν, θα πρέπει έως και τις 28/02/2023 να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία. Ως καταληκτική προθεσμία για την εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων λαμβάνεται υπόψη αποκλειστικά η ημερομηνία αποστολής της υπεύθυνης δήλωσης εγγραφής στο e-mail dpde@culture.gr ή η ημερομηνία ταχυδρομικής αποστολής της και όχι η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της ταυτότητας του Φορέα.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει να υποβάλουν την πρότασή τους ηλεκτρονικά από την 07/02/2023 μέχρι την 07/03/2023. Η αξιολόγηση και η σχετική γνωμοδότηση θα γίνει από Γνωμοδοτικές Επιτροπές, εξειδικευμένες ανά πρόσκληση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια