Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΕγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την νέα...

Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την νέα Μονάδα φυσικού αερίου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη

Από την ιστοσελίδα arcadia portal το παρακάτω κείμενο…

Διαβάστε ποιοι είναι οι δύο όροι που έθεσε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας για τη λειτουργία του έργου

Ομόφωνα και χωρίς διαφωνίες και αντιπαραθέσεις εγκρίθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, η περιβαλλοντική μελέτη για τη λειτουργία της νέας μονάδας φυσικού αερίου που σχεδιάζει η ΔΕΗ στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης.
Η εισήγηση που εγκρίθηκε περιλαμβάνει ειδικές λεπτομέρειες για την περιγραφή του έργου, αλλά και συγκεκριμένους όρους για τον περιορισμό της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«Με το υπ’αριθμ. 1203/4-6-2009 έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος Ν.Α. Αρκαδίας, διαβιβάστηκε εισήγηση της υπηρεσίας αυτής, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:
Από το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει διαβιβασθεί για γνωμοδότηση, με το 102086/14.05.09 έγγραφο του, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά την λειτουργία της Μονάδας V του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, όπως προβλέπεται από την παρ.2 του άρθρου 5 του Ν. 1650/86 σε συνδυασμό με τις Υπουργικές αποφάσεις 69269/5387/90 και 75308/5512/90.
Σύμφωνα με τον Ν. 1650/86 όπως τροποποιήθηκε από τον Ν.3010/02 και την Αριθ. Η.Π. 37111/2021/03 ΚΥΑ «Καθορισμός τρόπου ενημέρωσης και συμμετοχής του κοινού…», μετά από σχετική ανακοίνωση μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης ή φορέας να λάβει γνώση ολόκληρης της μελέτης και κάθε συναφούς πληροφορίας, και να διατυπώσει εγγράφως τη γνώμη του και τις προτάσεις του προς τη Δ/νση Περ/ντος Ν.Α. Αρκαδίας.
Στην Υπηρεσία μας μέχρι σήμερα δεν κατατέθηκαν απόψεις φορέων ή πολιτών σχετικά με την εν λόγω μελέτη.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά στην λειτουργία Μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο.
Ολόκληρη η εγκατάσταση περιλαμβάνει τα κάτωθι τμήματα :
1. Δύο Αεριοστρόβιλους (Α/Σ) ισχύος 2 χ 280 MWe εξοπλισμένους με καυστήρες ξηρού τύπου και χαμηλών εκπομπών ΝΟχ
2. Σύστημα εισαγωγής αέρα καύσης εφοδιασμένο με σιγαστήρα καν απαγωγής των καυσαερίων για έκαστο Α/Σ.
3. Δύο λέβητες ανάκτησης θερμότητας καυσαερίων (ένας για κάθε Α/Σ) χωρίς εστία καύσης, οριζόντιας φυσικής κυκλοφορίας, τριών βαθμίδων πίεσης
4. Εναν ατμοστρόβιλο, ισχύος 280 MWe περίπου
5. Τρείς γεννήτριες (μία για κάθε Α/Σ και η Τρίτη για τον ατμοστρόβιλο), με όλο τον απαραίτητο βοηθητικό εξοπλισμό
6. Συμπυκνωτή, στον οποίο θα εισέρχεται ο εξαντλημένος ατμός που εξέρχεται από τον ατμοστρόβιλο. Εκεί ο ατμός θα συμπυκνώνεται με τη βοήθεια ψυκτικού νερού και το συμπύκνωμα θα επιστρέφει στο λέβητα
7. Βοηθητικές εγκαταστάσεις (Κυκλώματα ψύξης, μετασχηματιστές, συστήματα ελέγχου και λειτουργίας, Συγκρότημα αποσκλήρυνσης νερού, Συγκρότημα απιονισμού νερού, Βοηθητικό ατμολέβητα, Ηλεκτροπαραγωγό ζεύγη, Εγκαταστάσεις συλλογής βιομηχανικών αποβλήτων και διασύνδεση τους με τον υπάρχοντα σταθμό επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων, κ.α.)

Η υπηρεσία μας αφού έλεγξε κατά το δυνατόν τη μελέτη
Εισηγείται την έγκριση υποβληθείσας Περιβαλλοντικής μελέτης με τις παρακάτω προϋποθέσεις και όρους :
1. Να περιορισθεί ο χρόνος λειτουργίας της μονάδας σε ανοιχτό κύκλο, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον
2. Να ληφθεί μέριμνα για την απορρύπανση των καυσαερίων που προκύπτουν όταν η μονάδα λειτουργεί με diesel (πέραν της εκκινήσεως της).

Η Νομαρχιακή Επιτροπή «Παραγωγικών Δραστηριοτήτων, Φυσικού Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής» με την αριθ. 19/10-6-09 απόφαση της, ομόφωνα ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ – ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «ΜΟΝΑΔΑ V ΑΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ (ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ)» με τις παρακάτω προϋποθέσεις και όρους:
1. Να περιορισθεί ο χρόνος λειτουργίας της μονάδας σε ανοιχτό κύκλο, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον
2. Να ληφθεί μέριμνα για την απορρύπανση των καυσαερίων που προκύπτουν όταν η μονάδα λειτουργεί με diesel (πέραν της εκκινήσεως της).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ 3ηςΝ.Ε.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ»

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις – Αrcadia Portal

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,835ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,361ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια