Εγκαίνια έκθεσης “ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΕΣ” στην Καρύταινα (video-photo)

0
458

Πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο 2 Μαρτίου στην Καρύταινα τα εγκαίνια της έκθεσης ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΕΣ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στο Δημοτικό σχολείο της Καρύταινας με ομιλίες από τους διοργανωτές και στην συνέχεια στον πύργο της Λεβένταινας που φιλοξενούνται τα εκθέματα.

Διοργανωτές είναι ο Σύλλογος των Καρυτινών της Αθήνας και του Πειραιά «ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου «ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ» του Δήμου της Τήνου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Η περιοδική έκθεση θα λειτουργήσει το διάστημα από 2 Μαρτίου έως 30 Απριλίου 2019. Κατά την διάρκεια του Μαρτίου, θα λειτουργεί τέσσερις μέρες τη βδομάδα (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) από ώρα 10:00 έως 14:00, Τον Απρίλιο θα είναι ανοικτή όλες τις μέρες της βδομάδας (πλην της Δευτέρας) τις ίδιες ώρες.


Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κ. Καραπαναγιώτου και ο ερευνητής της ιστορίας της Τήνου κ. Δανούσης. Μίλησαν επίσης η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Κυρία Μαρία Βλαζάκη , ο Αντιδήμαρχος Τήνου και πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Μανώλης Σώχος , ο Βουλευτής κ. Παπαηλιού, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος.

δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης:

ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ - ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΕΣ


Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here