ΑρχικήΑΡΘΡΑΕγγυητής της συμφωνίας για τον αριθμό των προσφύγων η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εγγυητής της συμφωνίας για τον αριθμό των προσφύγων η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην επιβεβαίωση της συμφωνίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας για την προσωρινή φιλοξενία περί των 2000 προσφύγων επιμερισμένων στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, εξαιρουμένης της Κορινθίας, όπου ήδη λειτουργεί «Κλειστό Προαναχωρησιακό Κέντρο» προχώρησαν Πέτρος Τατούλης και Δημήτρης Βίτσας κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ την Τρίτη το πρωί.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Στεφανόπουλος και η Διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αγγελική Πουλοπούλου, καθώς και μετά από πρόσκληση του Πέτρου Τατούλη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας και ο πρόεδρος του ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ κ. Γεώργιος Καραγιάννης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι βάσει της πρόσκλησης του ΥΠΕΘΑ για την Πελοπόννησο μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες, επιλέχθηκαν χώροι οι οποίοι ελέγχθηκαν για την καταλληλότητά τους να φιλοξενήσουν για διάρκεια 4-6 μηνών, 500-600 πρόσφυγες και σε καμία περίπτωση μεγαλύτερα νούμερα που έχουν ακουστεί.

Απαντώντας δε στις ανησυχίες των φορέων της Αρκαδίας για την καταλληλότητα του χώρου που έχει επιλεγεί στην ΒΙΠΕ Τρίπολης ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επιβεβαίωσε από κοινού με τον Πέτρο Τατούλη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο εγγυητής της διττής συμφωνίας που αφορά τον αριθμό των προσφύγων και τον αποκλεισμό των ΜΚΟ από την διαδικασία, και ότι το Υπουργείο Άμυνας φέρει την ευθύνη για την τελική επιλογή του χώρου φιλοξενίας στη βάση των προδιαγραφών που θέτει.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας ωστόσο έδωσε χρόνο μέχρι την Δευτέρα 6/6/2016 για αντιπροτάσεις από τους φορείς της Αρκαδίας (Δήμος Τρίπολης, Επιμελητήριο, ΣΕΒΙΠΕΤ) σχετικά με άλλους χώρους φιλοξενίας που και αυτοί όμως θα ελεγχθούν για την καταλληλότητα τους βάση των προδιαγραφών.

Από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ