ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΔ.Παπαδόπουλος:Θα έβλεπα θετικά διαχείριση σκουπιδιών στα Ορυχεία αρκεί να έβγαινε από δημοκρατική...

Δ.Παπαδόπουλος:Θα έβλεπα θετικά διαχείριση σκουπιδιών στα Ορυχεία αρκεί να έβγαινε από δημοκρατική διαβούλευση

Μια πολύ σημαντική συνέντευξη πήρε ο Κώστας Φίλανδρος από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλο Διονύσιο, και δημοσιεύεται στο φύλο του Μαΐου 2015 στα Νέα της Μεγαλοπόλεως.

Από την συνέντευξη του Δημάρχου ξεχωρίζουμε την παρακάτω αναφορά του  για το μέλλον του λεκανοπεδίου και ένα παράδειγμα για διαχείριση σκουπιδιών στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.

Η ερώτηση του Κώστα Φίλανδρου:

Εν όψει της έναρξης λειτουργίας της μονάδας φυσικού αερίου της ΔΕΗ , ποιο είναι το μέλλον του λεκανοπεδίου;

______________________________________________

Η απάντηση του Δημάρχου:

Δυστυχώς ότι και να σκέφτεται,ότι και να αποφασίζει, ότι και να προγραμματίζει ένας δήμος και μια κοινωνία, οι τελικές επιλογές πάντα  και το έχουμε δει σε όλα τα θέματα, καθορίζονται σε κλειστά γραφεία τεχνοκρατών.

Λέω συχνά ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις αποφάσεις των πολιτικών. Δυστυχώς σε πάρα πολλά ζητήματα έχουν αφήσει οι πολιτικοί την ευθύνη των αποφάσεων σε ” στυγνούς ” τεχνοκράτες και διοικητικούς υπαλλήλους, σε μάνατζερ.

Δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω το μέλλον με έναν επιθετικό προσδιορισμό. Ούτε απαισιόδοξο,ούτε αισιόδοξο. Θα ήθελα να πω μόνο ότι θα πρέπει να είναι το μέλλον σχεδιασμένο και επηρεασμένο, μέσα από πολιτική βούληση και δημοκρατικές διαδικασίες και μέσα από μια ουσιαστική διαβούλευση.

Να φέρω ένα παράδειγμα. Εάν γίνουν μια – δυο προτάσεις αξιοποίησης των ορυχείων και μέσα σε αυτό είναι μια πρόταση που να αφορά διαχείριση σκουπιδιών… Οι εύκολες κραυγές, οι εύκολοι αφορισμοί μπορεί να είναι η μια κατεύθυνση. Τα μετρήσιμα αποτελέσματα είναι η άλλη του γραφειοκράτη.Μια μέση οδό μπορούμε να βρούμε; Με πολιτικό νου , διαβούλευση και συνεννόηση; Για το συγκεκριμένο παράδειγμα θα έβλεπα θετικά οτιδήποτε βγαίνει μέσα από δημοκρατική διαβούλευση και ότι θα ήθελε ο κόσμος του λεκανοπεδίου μετά από πραγματική ενημέρωση και συζητήσεις πραγματικού διαλόγου.

______________________________________________

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Παπαδόπουλου στην εφημερίδα ” Τα Νέα της Μεγαλόπολης” στο φύλλο Μαΐου 2015 , που μόλις κυκλοφόρησε!

neamegalopolis

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ