ΑρχικήΑΡΘΡΑΔόθηκε νέα άτυπη παράταση στο διαγωνισμό για τους λιγνίτες της ΔΕΗ -...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Δόθηκε νέα άτυπη παράταση στο διαγωνισμό για τους λιγνίτες της ΔΕΗ – Παραμένουν οι εκκρεμότητες και το ρίσκο για “φιάσκο”

Νέα παράταση στην ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ φέρνουν οι εκκρεμότητες που συνεχίζουν να υπάρχουν, και οι οποίες δεν δημιουργούν ασφαλές τοπίο για τους υποψήφιους επενδυτές. Το γραφείο τύπου του Υπουργείο Ενέργειας κάνει λόγο για νέα ημερομηνία στις 15 Ιανουαρίου αντί της σημερινής (7 Ιανουαρίου).

Παρόλα αυτά, οι πληροφορίες του energypress αναφέρουν ότι πρόκειται – προς το παρόν τουλάχιστον – για μια άτυπη, “σιωπηρή” παράταση, καθώς δεν έχει ακολουθηθεί η διαδικασία υποβολής σχετικού αιτήματος στην Κομισιόν, η έγκρισή του κ.λπ. Αυτό σημαίνει ότι η νέα ημερομηνία είναι μάλλον ενδεικτική και όχι αυστηρά δεσμευτική. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο, στη βάση των προβλημάτων που “βλέπει” να υπάρχουν η ΔΕΗ και τα οποία δημιουργούν υψηλές πιθανότητες για “φιάσκο”, να έχουμε στη συνέχεια και κανονική διαδικασία περαιτέρω παράτασης, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το βασικό πρόβλημα που ανακύπτει με τις παρατάσεις, είναι η συντήρηση μιας βασικής “μνημονιακής” εκκρεμμότητας που βαραίνει στη διαδικασία της 2ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης που ξεκινάει στις 21 Ιανουαρίου. Το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να έχει όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρο το τοπίο για να διαπραγματευθεί από καλύτερη θέση. Στο πλαίσιο αυτό αντιδρά στην παράταση του διαγωνισμού.

Από την άλλη, αν προχωρήσει τώρα η κατάθεση προσφορών (έστω και σε μια εβδομάδα) είναι ορατό το ενδεχόμενο, είτε να μην προσέλθουν οι επενδυτές, είτε τα τιμήματα που θα προσφέρουν να είναι πολύ χαμηλά.

Χρήστος Στεφάνου από το energypress.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img

Δήμος Μεγαλόπολης: Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση ογκωδών απορριμμάτων, χόρτων και κλαδιών

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μεγαλόπολης, καλεί τους πολίτες να συμβάλλουν ενεργά στη διατήρηση...

Τατούλης: Ο «Μητσοτακισμός» διαλύει την Αυτοδιοίκηση – Καταγγελία για συγκέντρωση εξουσίας σε ολιγομελείς επιτροπές

 Ο «Μητσοτακισμός» διαλύει την Αυτοδιοίκηση! Όχι στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ολιγομελείς επιτροπές! Την...

Ιστορική πρωτιά για τον Δήμο Μεγαλόπολης – Πρώτος Δήμος στην Ελλάδα στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας με εξασφάλιση της μέγιστης χρηματοδότησης των 3.000.000 ευρώ

Απόφαση Ένταξης υπ' αριθ. πρωτ. 199462/28-07-2026 – ΑΔΑ: ΕΡ614653ΠΓ-46Λ Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για...

Σύλλογος Καμάρας: Δεν θα γίνουν εκδηλώσεις σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του Νικήτα Δημόπουλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Καμάρας, συνήλθε σε συνεδρίαση, λόγω της...

Φωτιά κοντά στα διόδια της Βελιγοστής – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (pics,vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή κοντά στα διόδια της Βελιγόστης, στον...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img