Δυο ημέρες πριν αναλάβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση … έτρεξαν να υπογράψουν απόφαση για νέα διόδια στο δρόμο Τρίπολη – Καλαμάτα!

0
148

Δύο ημέρες, πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η υπηρεσιακή Κυβέρνηση, ο πρώην Υπουργός υποδομών, Μάκης Βορίδης … έσπευσε να υπογράψει μία απόφαση με την οποία ενέκρινε τη λειτουργία νέου σταθμού διοδίων στην Καλαμάτα από την κοινοπραξία Μορέας, μόλις παραδοθεί το τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα και πριν την ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού της πόλης, όπως προέβλεπε η σύμβαση παραχώρησης.

Η απόφαση στηρίχτηκε σε μία διάταξη (4070/2012), που προβλέπει ότι μπορούν να λειτουργήσουν σταθμοί διοδίων ακόμη και στην περίπτωση τμηματικής ολοκλήρωσης των έργων εφόσον αυτό έγινε με υπαιτιότητα του Δημοσίου και όχι της Κοινοπραξίας. Στην απόφαση εμφανίζεται το Δημόσιο να φέρει την ευθύνη για τη μη έγκαιρη παράδοσης του τμήματος Τσακώνα – Καλαμάτα (συνολικά32,9 χλμ.), την ολοκλήρωση του οποίου η σύμβαση παραχώρησης τοποθετούσε έως 3/7/2011
.
Η διέλευση ενός Ι.Χ. από τα διόδια Καλαμάτας θα κοστίζει περίπου 1,30-1,40 ευρώ, αν υπολογιστεί μόνο το νέο τμήμα των21,9 χλμ.που θα παραδοθεί μέσα στον Ιούλιο.

Δείτε όλη την απόφαση στο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here