ΑΡΚΑΔΙΑΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΡΚΑΔΩΝ ΣΤΟ EYROSIMULATION 2013

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΡΚΑΔΩΝ ΣΤΟ EYROSIMULATION 2013

Από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαρτίου διεξήχθη στην Αθήνα το Εurosimulation Athens 2013. Για όσους δεν γνωρίζουν σε τι αναφέρομαι, θα πρέπει να μάθουν πως πρόκειται για μια προσομοίωση των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Συμβούλιο. Διοργανώθηκε για δεύτερη  χρονιά στην Αθήνα και πηραν μερος δυο αρκαδες ο Γιαννης Δουριδας απο Τριπολη και ο Γιωργος Κουλουράς απο Μεγαλοπολη.
Η Tελετή έναρξης εγινε στην παλιά βουλή ,ενω  οι συνεδριάσεις έγιναν στο υπουργείο εξωτερικών στην νέα βουλή.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η βιώσιμη ανάπτυξη ως εργαλείο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και ο πολιτικός εξτρεμισμός στην ευρωπαϊκή ένωση .
Στην θεματική ενότητα της βιώσιμης ανάπτυξης ο Γιάννης Δούριδας (το γένος Ευφρ. Τζιωλα) κατέθεσε προς ψήφιση την ένταξη ενός μαθήματος στα σχολεία για την Βιώσιμη Ανάπτυξη ,και δήλωσε : οι μαθητές που θέλουν να ασχοληθούν στο μέλλον με κάθε είδους βιώσιμης ανάπτυξης να γνωρίζουν τις βασικές αρχές και να προσανατολιστούν και να γνωρίσουν τι είναι πραγματικά η βιώσιμη ανάπτυξη ώστε σιγά σιγά να γίνει τρόπος σκέψης . Διότι η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι μόνο εργαλείο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά και σημαντική για το περιβάλλον που έχει μεγαλύτερη σημασία από την οικονομία. Και η πρόταση του έγινε δεκτή από το προεδρείο και υπερψηφίστηκε από τους σύνεδρους.

Επίσης τέθηκε θέμα αν οι ευρωπαϊκές χώρες του νότου πρέπει να φτιάξουν μια ένωση με το όνομα MEDITERANEAN UNION και ο Δούριδας τοποθετήθηκε υπέρ και δήλωσε πως η ΕΕ στην αρχή δημιουργήθηκε για την αλληλοστηριξη ομότιμων μελών αλλά εφόσον έχει μετατραπεί σε κηδεμονία των ισχυρών , να δημιουργηθεί αυτή η ένωση ή οι ισχυρότεροι αν δεν θέλουν να δημιουργηθεί να γίνουν πιο ελαστικοί και να μας βοηθήσουν ουσιαστικά, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση να δημιουργηθεί και να  ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε με τις δίκες μας δυνάμεις.

Επίσης στον πολιτικό εξτρεμισμό είπε ότι οι λύσεις δεν έρχονται μέσω ακραίων εκφράσεων και πράξεων ,αλλά με ρεαλιστικές λύσεις ,επιμονή και σκληρή προσπάθεια, γι  αυτό θα πρέπει όλοι εμείς οι νέοι να είμαστε ενεργοί πολίτες και να συμμετέχουμε στα κοινά από όποια πλευρά μας εκφράζει, μακριά από κομματικούς δογματισμούς για να εξαλειφθούν οι παθογένειες του παρελθόντος.

Ο Γιώργος Κουλουράς (από την Μεγαλόπολη)  στο θέμα του πολιτικού εξτρεμισμού, ανέφερε ότι η ΕΕ έχει χάσει τον δημοκρατικό της προσανατολισμό , και πρότεινε να δημιουργηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο κοινωνικής πολιτικής που θα φέρει στο προσκήνιο την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρωπιά με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών .Μίλησε για περισσότερη συμμέτοχη των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων με την δημιουργία Ευροδημοψηφισμάτων. Επίσης στο θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης όταν έφτασε η συζήτηση στις τράπεζες και τις αγορές ,έθεσε το ερώτημα σε όλους τους σύνεδρους για το ποια θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της ΕΕ οι ανθρώπινες ζωές ή οι οικονομικές αγορές αι οι τράπεζες.
Τα πρακτικά καθώς και οι αποφάσεις  θα σταλούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς και το γραφείο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου της Ελλάδας στην ΕΕ.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,774ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,328ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ