Δυναμική παρέμβαση Γιαννακούρα για το λιγνιτόσημο!

0
123

Εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν για την Αρκαδία τα τελευταία χρόνια από το λιγνιτόσημο.

Αρκετά εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι χάθηκαν τα τελευταία 14 χρόνια από τους τόκους των χρημάτων για το λιγνιτόσημο από τα 47.000.000 ευρώ που έχουν μέχρι σήμερα εκταμιευτεί. ,αφού το ετήσιο επιτόκιο είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και στις προηγούμενες Νομαρχιακές διοικήσεις να κυμαίνεται από 0 % έως 0,6%.

Με παρέμβασή του όμως ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας κατόρθωσε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα και τη ΔΕΗ να πετύχει ετήσιο επιτόκιο 5%.

Η επιτυχία αυτή του κ.Γιαννακούρα είναι τεράστια αν αναλογιστεί κανείς ότι το επιτόκιο αυτό επετεύχθη σε χαλεπούς καιρούς για τα οικονομικά των Τραπεζών .

Υπολογίζεται δε ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ,από την επόμενη χρονιά το ετήσιο κέρδος από το νέο επιτόκιο θα είναι περίπου της τάξεως των 500.000 ευρώ έναντι 40.000 φέτος ,χρήματα που μέχρι σήμερα καρπωνόταν μόνο η Τράπεζα.
Εδώ όμως γεννιέται και ένα μεγάλο ερώτημα..
Τόσα χρόνια οι ιθύνοντες γιατί ανέχονταν ένα τόσο χαμηλό επιτόκιο; Έπρεπε να βρεθεί ένας Γιαννακούρας για να πετύχει το αυτονόητο;

Από το MORIASNEWS

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here