Δραστηριότητες Αρκάδων Ζωγράφου

0
247

Το Σάββατο 12/12 ο Σύνδεσμος Αρκάδων Ζωγράφου “Ο Θεοδ. Κολοκοτρώνης” διοργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή στην ιστορική Ιερά Μονή Κερνίτσας. Συμμετείχαν 60 περίπου μέλη μ΄ένα πούλμαν. Γευμάτισαν δε στην όμορφη Βυτίνα, όπου τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ενώσεως Παναγιώτης Πλέσσιας.

Σε σύσκεψη που έγινε στον Δήμο Ζωγράφου με εκπροσώπους των Εθνικο-τοπικών οργανώσεων της πόλης και υπό την Προεδρία της Δημάρχου Τίνας Καραφατσάκη, αποφασίσθηκε η συνδιοργάνωση από κοινού πολιτιστικών εκδηλώσεων για το 2016.

Τις ημέρες των εορτών μέλη του Δ.Σ. με επικεφαλής την Ταμία Αθηνά Πουρναρά επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Ζωγράφου της Εκκλησίας και προσέφεραν φαγητά και γλυκά στους τροφίμους του.

Η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας, θα γίνει την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 7 μ.μ. στο κέντρο αναψυχής “Αρχιτεκτονική” οδός Ούλοφ Πάλμε. Θα προβληθεί μικρή ταινία για τα Μοναστήρια της Αρκαδίας, ενώ θα υπάρξει και έκθεση φωτογραφιών με θέμα “το παραδοσιακό φούρνισμα στην Αρκαδία”. Επίσης θα τιμηθεί ο Γορτύνιος προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Πανόπουλος, από Γαλατά Περδικονερίου, για την πολυσχιδή δράση του.

Ο Σύνδεσμος Αρκάδων, υιοθέτησε πρωτοβουλία και ψήφισμα του Συλλόγου Αρκάδων Β. Αττικής και της Σ.Ε. Συλλόγων Αρκάδων Αττικής για επιστροφή των γλυπτών του Ναού του Επικουρείου Απόλλωνα, που βρίσκονται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο. Το ψήφισμα αφού υπογραφεί από μέλη των Συλλόγων θα παραδοθεί σε εκπρόσωπο της UNESCO.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here