ΑρχικήΑΡΘΡΑΔράσεις της Ένωσης Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας

Δράσεις της Ένωσης Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας

Το τελευταίο εξάμηνο πραγματοποιήθηκαν από την Ένωσή μας οι παρακάτω δραστηριότητες.  

Αρχικά, στις 20 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσής μας, το οποίο άμεσα συγκροτήθηκε σε σώμα (έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση).

Μια από τις πρώτες μας δραστηριότητες του νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν η στήριξη του λαού της Μεγαλόπολης αναφορικά με την βίαιη απολιγνιτοποίηση που αποφάσισε η κυβέρνηση. Για το θέμα αυτό έγινε συνάντηση με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης κύριο Χριστογιαννόπουλο, στον οποίον εκφράσαμε γραπτώς τις απόψεις μας και συμμετείχαμε σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε Μεγαλόπολη και Αθήνα.

Η Ένωσή μας για την καλύτερη ανάδειξη και προβολή των χωριών μας εξέδωσε ένα καλαίσθητο ημερολόγιο γραφείου.

Επιπλέον, για τη διασκέδαση των μελών της πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις είκοσι έξι Ιανουαρίου 2020 την κοπή της πίτας με χορό στο κέντρο ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ με τους Αρκάδες καλλιτέχνες ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΕΡΤΟ & ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ και την ορχήστρα τους.

Στις 15/12/2019 πραγματοποιήσαμε συνάντηση όλων των συλλόγων μας και των προέδρων των χωριών της Φαλαισίας, όπου καταγράφηκαν τα προβλήματα της περιοχής μας. Με επιστολή μας τα συμπεράσματα της συνάντησης κοινοποιήθηκαν στον κύριο Νίκα, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον κύριο Λαμπρόπουλο, Αντιπερειφεριάρχη Αρκαδίας και στον κύριο Χριστογιαννόπουλο, Δήμαρχο Μεγαλόπολης. Σχετικές απαντήσεις δόθηκαν εγγράφως από τον κύριο Νίκα και με τηλεφωνική επικοινωνία από τον κύριο Λαμπρόπουλο.

Στη συνέχεια εστάλη από την Ένωσή μας επιστολή προς τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης με θέμα τους εορτασμούς των διακοσίων χρόνων από την Εθνική μας Παλιγγενεσία με σχετικές προτάσεις, καθότι η Φαλαισία κατέχει δεσπόζουσα θέση στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821, με τη συμμετοχή ντόπιων ηρώων και σημεία   μαχών. Δεν λάβαμε απάντηση από τον κύριο Δήμαρχο σχετικά με τη συμμετοχή της Φαλαισίας ούτε και στη δεύτερη επιστολή που του αποστείλαμε. Κατόπιν τούτο στοιχειοθετήσαμε τρεις φακέλους με κοστολογημένες προσφορές και προτάσεις, οι οποίες κατατέθηκαν στην Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Εορτασμών 1821.

Επικοινωνήσαμε με την κυρία Σπυριδάκου, υπεύθυνη της Περιφερειακής Επιτροπής, καθώς και με τον κύριο Λαμπρόπουλο, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν για την εξέταση των αποσταλέντων φακέλων μας, όταν λήξουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Με την ανακοίνωση της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου-Μεγαλόπολης στείλαμε σχετική επιστολή στον Περιφερειάρχη και προτείνουμε την διατήρηση των κτιρίων των σιδηροδρομικών σταθμών, ως διατηρητέα λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής τους. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε θετική ανταπόκριση.

Στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη για προτάσεις των φορέων στην ανάπτυξη της μεταλιγνιτικής Μεγαλόπολης η Ένωσή μας ανταποκρίθηκε άμεσα και προτείνει συγκεκριμένα και επεξεργασμένα κίνητρα και υποδομές για ολόκληρη την περιοχή της Φαλαισίας.

Μεταξύ των άλλων προτείναμε τον χαρακτηρισμό της Φαλαισίας ως ιστορικό πάρκο με συγκεκριμένη διαδρομή και τόπους (υποβλήθηκε σχετική μελέτη).

Επιπλέον, προτείνουμε, με τη λήξη της λειτουργίας των Α.Η.Σ./ΔΕΗ/Μεγαλόπολης, τη δημιουργία βιομηχανικού μουσείου.

Επίσης, σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΑΙΝΑΛΟΝ TRAIL και κατόπιν σχετικής έγκρισης από την Περιφέρεια, ξεκινήσαμε την χάραξη των μονοπατιών της Φαλαισίας.

 Οι επικοινωνίες για παραπέρα δράσεις συνεχίζονται και αν οι συνθήκες με τον κορωνοϊό το επιτρέψουν θα σας εκπλήξουμε με την καλοκαιρινή μας δράση η οποία περιλαμβάνει ολόκληρη τη Φαλαισία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος Μπένος Παναγιώτης                                                      

Ο γραμματέας   Παπαχρήστος Παναγιώτης                         

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ