Διαμαρτυρία στο Τριπόταμο για τις εργασίες του Ορυχείου

0
1321

Διαμαρτυρία για την προσπάθεια κατεδάφισης Του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής (παλαιού κοιμητηριακού Ναού ) Τριποτάμου

Ως εφημέριος της ενορίας Τριποτάμου εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά με υγεία , ιδιαίτερα την περίοδο που διανύομε . Ο εμπαιγμός από τη ΔΕΗ δεν έχει τέλος . Η απαλλοτρίωση του οικισμού έχει συντελεστεί κατά το ήμισυ . Η ΔΕΗ έχει πληρώσει στους ιδιοκτήτες , το 70%  ,της πρωτόδικης απόφασης . Οι τιμές του εφετείου είναι παραπάνω 20% και πλέον , άρα έχει πληρώσει τα μισά. Πως λοιπόν οι κάτοικοι θα εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους ;

Στο παλαιό κοιμητήριο του χωριού  , συντελέστηκε ένα τεράστιο έγκλημα , όταν εκεί έγινε η μεγάλη κατολίσθηση του ορυχείου , και αναγκασθήκαμε να προβούμε βεβιασμένα στη μεταφορά των νεκρών . Εκτός των άλλων εκταφών,  Ξεθάψαμε και μεταφέραμε σε καινούργιους τάφους , με άλλα φέρετρα , είκοσι ανθρώπους άλιωτους , γονείς αδέρφια πατριώτες ,(δεν θέλω καν να θυμάμαι το σκηνικό , όταν το φέρνω στο μυαλό μου , μου έρχεται και η αχαρακτήριστη μυρωδιά , σωμάτων σε αποσύνθεση ) χωρίς την παρουσία κανενός από του υπευθύνους της ΔΕΗ .

Σήμερα έρχονται να κατεδαφίσουν το Ναό , Χωρίς καν να ρωτήσουν αν έχει γίνει άρση της ιερότητας του Ναού , κατεδαφίζοντας το οστεοφυλάκιο . Εκτός του Ναού εμείς οι κάτοικοι αλλά και όλοι οι καταγόμενοι από το Τριπόταμο ,  Θεωρούμε ότι και ο χώρος του κοιμητηρίου είναι ιερός , γιατί μέσα σε αυτά τα χώματα , υπάρχουν ακόμα οστά των δικών μας ανθρώπων . Δεν πρέπει να γίνουν όλα με συνεννόηση και με το σεβασμό που πρέπει ;

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ,  άλλη ,  ή περεταίρω   βεβήλωση , με όποιο κόστος   ,και παρακαλώ τους υπευθύνους της ΔΕΗ να το προσέξουν  Ιδιαίτερα  .

Επίσης  να αναφερθώ και σε κάποιους που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το μέλλον του  ορυχείου και της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη , θέλοντας με αυτό και να καλύψουν την ανεπάρκειά τους και να το φορτώσουν στο υποζύγιο (κατά τη γνώμη τους ) το Τριπόταμο . Δεν θα πάρουμε !!!  Το υποζύγιο έχει και υπομονή και δύναμη ,μην το ξεχνάτε .

Τριπόταμο 29-04-2020
Ο Εφημέριος Τριποτάμου
+πρωτ.Βασίλειος Δάρρας

δείτε το σχετικό βίντεο με όσα μας δήλωσε ο π. Βασίλειος Δάρρας

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here