Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΔιαμαρτυρία μελών για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ισαραίων "Ο Αγιος Νικόλαος"

Διαμαρτυρία μελών για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ισαραίων “Ο Αγιος Νικόλαος”

Διαμαρτυρία Μελών του Συλλόγου των εν Αθήναις και Απανταχού Ισαραίων ¨Ο Αγιος Νικόλαος¨

Σύμφωνα με τα άρθρα 9 και 20 του Καταστατικού του Συλλόγου των εν Αθήναις και Απανταχού Ισαραίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 και κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας όπως αποφασίστηκε στην από 13 Ιανουαρίου 2023 Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας (Πρακτικό Νο 131/2023 ). Η προκήρυξη και η ημερομηνία των εκλογών ανακοινώθηκαν στο φύλλο του μηνός Φεβρουαρίου 2023 στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ» (στην 5η σελίδα) καθώς και στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Συλλόγου (FACEBOOK και www.isari.gr) στις 7/2/2023. Ακολούθησε η κλήση των μελών σύμφωνα με το άρθρο 7 του Καταστατικού και κατόπιν της από 05/3/2023 Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας (Πρακτικό Νο 132/2023).

Διαπιστώθηκε όμως συμμετοχή στις εκλογές 29 μελών που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου καθότι εγγράφηκαν μετά την προκήρυξη των αρχαιρεσιών και κατά παράβαση του άρθρου 7 παρ. γ του Καταστατικού (που ορίζει ότι «τα μέλη που εγγράφονται μετά την προκήρυξη των αρχαιρεσιών δεν έχουν δικαίωμα ψήφου για την περίοδο αυτή). Το θέμα τέθηκε την ημέρα των αρχαιρεσιών υπό μορφή ένστασης. Ειδικότερα και σύμφωνα με το 47/2023 Πρακτικό της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης το μέλος του Συλλόγου Δ. Σιώρης κατήγγειλε ότι 29 νέες εγγραφές μελών έγιναν το τελευταίο διάστημα για να εξυπηρετήσουν την εκλογή συγκεκριμένων υποψηφίων καθώς και την προτροπή μη ψήφισης άλλων, ενώ οι εκλογές είχαν ανακοινωθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου 2023. Η ένσταση – καταγγελία αυτή μετά από διαξιφισμούς απορρίφθηκε αναιτιολόγητα, καθώς συνεχίστηκε, μη νομίμως και κατά παράβαση του καταστατικού η διαδικασία.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή και προέβησαν σε σύντομη ανάπτυξη των θέσεων τους για το Ίσαρι. Ψήφισαν δε 103 μέλη του Συλλόγου γεγονός που καθιστά αποφασιστικής σημασίας για την εξαγωγή του αποτελέσματος, την προβληματική και μη νόμιμη συμμετοχή των 29 νέων μελών στην ψηφοφορία, για την οποία και διαμαρτυρόμαστε έντονα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα, τα εκλεγμένα μέλη Γ. Ζορμπάς, Ζ. Παπανδρέου και Δ. Σιώρης, αποφάσισαν για χάρη της ενότητας να συμμετέχουν στη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με την προϋπόθεση να γίνουν υποχωρήσεις και να μην εμφανιστούν φαινόμενα «παρεούλας» στην εν λόγω συγκρότηση. Επέμειναν, προς όφελος του Ίσαρι και του Συλλόγου, να επιλεγεί ο Πρόεδρος με βάση το όραμά του και το πρόγραμμά του. Ο Γ. Ζορμπάς και η Ζ. Παπανδρέου, έχοντας πληθώρα προτάσεων να καταθέσουν, ζήτησαν αντίστοιχα και από τον απερχόμενο Πρόεδρο με τη σειρά του να προβάλλει τις δικές του προτάσεις και ιδέες. Ο απερχόμενος Πρόεδρος δεν είχε να προτείνει τίποτα, και ως εκ τούτου κλήθηκε από τους ως άνω να μην επιμείνει στην υποψηφιότητά του και να παραχωρήσει τη θέση αυτή σε κάποιον άλλον, πράγμα το οποίο φυσικά αρνήθηκε!

Θεωρούμε λοιπόν ότι αυτή η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, όπως διαμορφώθηκε, δεν αφήνει περιθώρια εξέλιξης τόσο του συλλόγου, όσο και του χωριού. Δόθηκε λοιπόν ένα περιθώριο ολίγων ημερών έως και την Πέμπτη 30/3/2023 προκειμένου να εξαντληθεί το περιθώριο τυχόν συναινετικής αναζήτησης λύσεως, άλλως θεωρούμε καθήκον μας να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια αποσκοπώντας ενδεχομένως σε ακύρωση των εκλογών.

Ο σύλλογος των 90 χρόνων δεν μπορεί να απαξιωθεί από εμμονές συγκεκριμένων ατόμων στην κατάληψη διοικητικών θέσεων χωρίς τα ανάλογα προσόντα ή δυνατότητες.

Ο σύλλογος Ισαραίων χρειάζεται ένα προεδρείο δυναμικό, καταρτισμένο, με γνώσεις και γνωριμίες να μπορεί να τρέξει και να διεκπεραιώσει τέτοιου είδους προγράμματα τα οποία θα αποτρέψουν την ερημοποίηση του χωριού μας, δηλαδή κάτι περισσότερο από τη διοργάνωση ενός πανηγυριού που, αν μη τι άλλο, μπορεί να ανατεθεί και σε ένα απλό μέλος.

Πέραν των ανωτέρω θεωρείται δεδομένο ότι, οι συμμετέχοντες στο Δ.Σ. είναι όντως εθελοντές και έχουν και άλλες ασχολίες – ενδιαφέροντα. Στην περίπτωση που δεν διαθέτουν επαρκή χρόνο είναι εύλογο ότι οφείλουν να παραχωρήσουν τη θέση τους σε μέλη του Δ.Σ. που διαθέτουν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.

Ελπίζουμε και προκειμένου για την ομόνοια και το καλό του συλλόγου, να επικρατήσει πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας και να συγκροτηθεί ένα συναινετικό Προεδρείο.

Τα μέλη
Δημήτριος Αθ. Σιώρης
Ζουμπουλιά (Λίτσα) Παπανδρέου
Γιώργος Α. Ζορμπάς
Αθανασία (Σούλα) Λάμπρου
Γιώργος Φ. Σιώρης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,834ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,363ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια