Διαμαρτυρία κατοίκων Τριποτάμου για την μετεγκατάσταση του χωριού

0
2678

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου , στο Τριπόταμο Μεγαλόπολης οι κάτοικοι γιόρτασαν ίσως για τελευταία φορά τον πολιούχο του χωριού τους.

Στην Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του χωριού ο πάτερ Βασίλειος με μεγάλη συγκίνηση ζήτησε ομοψυχία και πίστη για να καταφέρουν οι κάτοικοι να κερδίσουν αυτό που παλεύουν , την μετεγκατάσταση στο νέο χώρο που ζητάνε , πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού Τριποτάμου , δίπλα ακριβώς από την νέα Εθνική Οδό και τα διόδια της Βελιγοστής.

Ο πάτερ Βασίλειος ανακοίνωσε επίσης ότι η ΔΕΗ έστειλε ήδη το πρώτο εξώδικο έγγραφο και επέλεξε αυτό να αναφέρεται στην άρση της ιερότητας των 2 εκκλησιών που έχουν απομείνει στο χωριό. Μια κίνηση της ΔΕΗ που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σε όλους αφού ξέρουμε ότι συνήθως οι εκκλησίες ” φεύγουν” τελευταίες σε τέτοιες καταστάσεις.

Μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας οι κάτοικοι , ο δήμαρχος Μεγαλόπολης και όλοι οι επισκέπτες πήγαν στο σημείο που ζητάνε να γίνει το νέο χωριό και συμβολικά έβαλαν ένα μικρό εκκλησάκι και την μέσα σε αυτό τοποθέτησαν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου. Δίπλα υπήρχε πανώ που έγραφε “ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ” και η ταμπέλα “ΝΕΟΣ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ”.

Στην συνέχεια στην πλατεία του χωριού έγινε ζωντανή σύνδεση με το στούντιο της ΕΡΤ , όπου παρουσιάστηκε το θέμα στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή “Απευθείας” με τη Μάριον Μιχελιδάκη, τον Κώστα Λασκαράτο και τον Νίκο Μερτζάνη.

δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 1:13:50 στο σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Στα βίντεο που ακολουθούν θα δείτε αναλυτικά όλα τα τελευταία γεγονότα και τις εξελίξεις. Το θέμα της Μετεγκατάστασης του Τριποτάμου θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμα και ο μόνος τρόπος να λυθεί είναι πολιτικά. Χρειάζεται δε στο σημείο που έχουμε φτάσει να δούμε στην πράξη την βούληση της Πολιτείας αλλά και της ΔΕΗ.

Σαν Καφενείο της Μεγαλόπολης θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Οι κάτοικοι του Τριποτάμου εδώ και πολύ καιρό τρέχουν και φωνάζουν προκειμένου να δοθεί λύση, η ΔΕΗ και η πολιτεία τώρα δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι σύντομα θα υπάρχει πρόβλημα. Γι αυτό τον λόγο οι τελευταίοι που φταίνε για τα προβλήματα του Ορυχείου είναι οι κάτοικοι που ζητάνε την μεταφορά του χωριού.
2. Το σημείο που οι κάτοικοι θέλουν να γίνει το νέο χωριό, είναι σε ιδιωτική έκταση η οποία έχει δασώσει, δεν είναι δάσος. Είναι μια περιοχή που στην ουσία και νομικά δεν είναι τελεσίδικα χαρακτηρισμένη δάσική.
3. Λίγα μόνο μέτρα από τον χώρο που θέλουν οι κάτοικοι να γίνει το νέο χωριό, πριν λίγα μόλις χρόνια φτιάχτηκε η νέα εθνική οδός και τα διόδια της Βελιγοστής. Μπορεί κάποιος αρμόδιος να μας ενημερώσει πως τότε δόθηκε η άδεια για την δασωμένη περιοχή να γίνουν τα έργα; Με ποιον νόμο και με ποιά διαδικασία; Και γιατί τώρα οι πολιτικοί μας ανακαλύπτουν προβλήματα; Τι παιχνίδια παίζονται;
4. Γιατί η ΔΕΗ ξεκινάει την διαδικασία από την άρση ιερότητας των 2 ναών και γιατί εκπρόσωποι της ζητούν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιερεμία; Τι θέλει η ΔΕΗ από την Μητρόπολη;

Δείτε τα σχετικά βίντεο από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here