Διαμαρτυρία κατοίκων στην Καμάρα προς τον Δήμο Μεγαλόπολης

Ο Δήμος Μεγαλόπολης παρόλο που διαθέτει 2 γκρέιντερ , αδυνατούσε να τα διαθέσει !

2
1552

Την Παρασκευή 13 Απριλίου εορτή της Ζωοδόχου Πηγής , οι κάτοικοι της Καμάρας θα λειτουργήσουν το εκκλησάκι της “Παναγιάς στον βράχο – Ζωοδόχος Πηγή” ένα πανέμορφο ναό που είναι κτισμένος κυριολεκτικά σε απότομα βράχια.

Ο δρόμος όμως που οδηγεί από το χωριό προς την εκκλησία λόγω του χειμώνα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, αδιάβατος για τους κατοίκους.

Οι κάτοικοι μέσω του παρέδρου ζήτησαν από τον Δήμο Μεγαλόπολης να στείλει ένα γκρέιντερ προκειμένου να επιδιορθώσει τον δρόμο, όμως τα 2 γκρέιντερ που διαθέτει ο Δήμος δεν ήταν διαθέσιμα. Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Καμάρας ο Δήμος αδυνατούσε να κάνει τις εργασίες και αναγκάστηκαν να αναζητήσουν μόνοι τους λύση.

Τελικά σήμερα Πέμπτη , παραμονή της γιορτής, μετά από πολλές συννενοήσεις ,  ένα μηχάνημα που εργάζεται κοντά στην Καμάρα πήγε και έφτιαξε τον δρόμο. Δόθηκε ένα ποσό από τον Μπούρα Θεόδωρο πάρεδρο του χωριού , από τον Σβερκούνο Ηλία που είναι Δημοτικός Σύμβουλος και με προσφορά του ιδιοκτήτη του γκρέιντερ κ. Τζανέτου Αντώνη και του αδερφού του Πέτρου. Επίσης βοήθησε και η  Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Πάρεδρος και οι κάτοικοι της Καμάρας διαμαρτύρονται γιατί όπως μας είπαν: Ο Δήμος Μεγαλόπολης διαθέτει 2 ειδικά μηχανήματα Γκρέιντερ τα οποία δυστυχώς για άγνωστους λόγους δεν είναι διαθέσιμα. Τώρα που οι καιρικές συνθήκες φτιάχνουν θα πρέπει τα μηχανήματα αυτά να είναι διαθέσιμα για να επισκευάζουν τους αγροτικούς δρόμους που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι κάτοικοι των χωριών. Είναι πολύ λυπηρό ένας Δήμος σαν της Μεγαλόπολης να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών του.

Ενημέρωση άρθρου 18:00 – Η απάντηση του Αντιδήμαρχου

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για τα θέματα της Φαλαισίας κ. Αθανασόπουλο Σταύρο. Ήταν καθοδόν με το αυτοκίνητο του και μας ενημέρωσε ότι ο ίδιος γνώριζε την ανάγκη να γίνει καθαρισμός του δρόμου και επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο μηχάνημα συννενοήθηκε με τον ιδιώτη κ. Τζανέτο να κάνει την εργασία.Ο ιδιώτης δέχθηκε να προχωρήσει στον καθαρισμό του δρόμου και ότι η εργασία θα γινόταν σήμερα Πέμπτη. Ο κ. Αθανασόπουλος μας είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί να αναγκαστούν να δώσουν χρήματα ο πάρεδρος κ. Μπούρας και ο Ηλίας Σβερκούνος την στιγμή που είχε κανονιστεί με τον ιδιώτη να γίνει η δουλειά.

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φίλοι αναγνωστες του καφενείου με αφορμή όσων ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες θα ήθελα να εκφέρω την άποψη μου πάνω στο θέμα που προέκυψε στην Καμάρα .
    Αρκετο καιρο τωρα ο Παπα Μιχάλης επισκευαζει το ξωκλησσι της Ζωοδόχου Πηγης . Εδω και πολλα χρονια στο δρόμο αυτό υπάρχει ένα ρέμα που με τις πρώτες βροχές τον χαλάει .Πριν τις εορτές των χριστουγεννων έμαθα ότι ο παπάς ανέφερε το προβλημα στον αντιδήμαρχο και σε λίγες μέρες είχαν τοποθετηθεί οι σωλήνες από συνεργεια του Δήμου. Αυτό το εργο εκανε προσβασιμο τον δρομο για την εκκλησια και βοηθησε να ολοκληρωθουν οι εργασιες. Την προηγούμενη εβδομάδα ειδα ότι ενα μηχάνημα του Δήμου καθαρισε τον δρόμο και τους χώρους στάθμευσης της Εκκλησίας. Ολοι οι συμπατριώτες μου νομίζω πως γνωρίζουν ότι ο αγωγός ύδρευσης μέσα στο ποτάμι ήταν εκτεθειμένος για 18 περίπου χρόνια,οι δρόμοι στο βουνό πάνω από την Κάμαρα ήταν αδιαβατοι , οι αγροτοδρομοι μέσα και απέναντι από το χωριό ήταν κατεστραμμενοι. Απ όταν ανέλαβε ο Σταυρος ο Αθανασοπουλος η εικόνα στο χωριό μας άλλαξε σημαντικά καθώς και σε ολόκληρη την Φαλαισία.

    <>

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here