Διαμαρτυρία κατοίκων από το Λύκαιο προς τον Δήμο Μεγαλόπολης και τον Πάρεδρο του χωριού

0
313

Με έγγραφα τους που στέλνουν στον Δήμο Μεγαλόπολης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κάτοικοι από το Λύκαιο Μεγαλόπολης εξακολουθούν να εκφράζουν παράπονα προς την Δημοτική Αρχή της Μεγαλόπολης. Αυτή την φορά μάλιστα ζητάνε και την παραίτηση του Παρέδρου του χωριού.

Σας δημοσιεύουμε όλα τα σχετικά έγγραφα που μας έχουν στείλει.

ΘΕΜΑ: «Περί νερού ύδρευσης Τ.Κ. Λυκαίου και άλλων θεμάτων»

Σχετ.: Τα αριθμ. 3551/11-3-2016, 11009/2-8-2016 έγγραφά σας.

Κύριε Δήμαρχε,

Μετά από τα ανωτέρω σχετικά έγγραφά σας που αναφέρονται στις εξετάσεις νερού ύδρευσης, τα οποία μας στείλατε μετά από αιτήσεις μας επανερχόμαστε στο θέμα και σας επισημαίνουμε τα εξής:

 • Κατά την επίσκεψή σας στο Λύκαιο την 28-03-2015 δηλώσατε δημόσια ότι το νερό ύδρευσης της Τ.Κ. Λυκαίου και το νερό της κεντρικής βρύσης Λυκαίου «είναι κατάλληλο και υγιεινό μετά από εξετάσεις που έχουν γίνει».
 • Το ίδιο δήλωσε ο Δήμος Μεγαλόπολης την 24-7-2015 στην Αρκαδική Τηλεόραση την οποία είχαμε καλέσει στο Λύκαιο εξαιτίας αδιαφορίας του Δήμου για βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης ότι «το νερό του Λυκαίου μετά από εξετάσεις που έχουν γίνει έχει βρεθεί σωστό και καθαρό» (υπάρχει το βίντεο)
 • Την 10Η Νοεμβρίου 2015 ενώ ξέρετε ότι το νερό ύδρευσης είναι κατάλληλο και υγιεινό συνεννοηθήκατε κρυφά από το χωριό, με τον εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας Λυκαίου ο οποίος σύμφωνα με τις οδηγίες του Δημαρχείου υπέβαλε αίτηση προς το Δήμο Μεγαλόπολης με αρ. πρωτ. 19423/10-11-2015 για επέκταση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ με σκοπό την ηλεκτροδότηση της νέας δεξαμενής για τοποθέτηση μηχανήματος χλωρίου στο νερό.
 • Κατόπιν απευθύνατε το αριθ. 19423/20-11-2015 έγγραφο προς τον ΔΕΔΔΗΕ για επέκταση του δικτύου για την ηλεκτροδότηση της νέας δεξαμενής, χωρίς να ενημερώσετε το χωριό, όλα κρυφά.
 • Μάθαμε για τις ενέργειές σας όταν είδαμε ότι στείλατε τον ΔΕΔΔΗΕ μια Κυριακή απόγευμα στο χωριό τέλος Νοεμβρίου 2015 και μέτρησε για την ηλεκτροδότηση της νέας δεξαμενής.
 • Εκφράσαμε την αντίθεσή μας με την κατάθεση του με αριθμ. πρωτ. 1402/5-2-2016 εγγράφου μας με 216 υπογραφές Λυκαιωτών με θέμα «ΟΧΙ ΧΛΩΡΙΟ κ.λπ.)
 • Απαντήσατε με μία ανακοίνωση μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ χωρίς ημερομηνία, ότι η ηλεκτροδότηση δεν σημαίνει οπωσδήποτε τοποθέτηση μηχανήματος χλωρίου και θα μπει μόνο για παροχή ρεύματος αν χρειαστεί ποτέ για εργασίες και για φως στη Δεξαμενή.
 • Σας απαντήσαμε με το με ημερομηνία 10/2/2016 έγγραφό μας μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ, (το οποίο κατόπιν πρωτοκολλήσαμε στο Δημαρχείο με αριθ. 2427/25-2-2016 προς κ. Δήμαρχο με θέμα «ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ», ότι αυτό είναι ψέμα η δίπλα δεξαμενή (παλιά) η οποία έχει ρεύμα, απέχει 50 μέτρα αν χρειαστεί παίρνετε ρεύμα με μπαλαντέζα. Τι να χρειαστεί να φωτίζει το νερό που πέφτει μέσα από το βουνό με φυσική ροή; Και ότι απώτερος σκοπός σας είναι η μόνιμη ηλεκτροδότηση της νέας δεξαμενής για τοποθέτηση μηχανήματος χλωρίου.
 • Επίσης σας ρωτήσαμε γιατί όπως λέτε στο έγγραφό σας ηλεκτροδοτείτε όλες τις δεξαμενές και ιδίως τις νέες (ψέμα) γιατί δεν ηλεκτροδοτείτε όλες τις δεξαμενές στις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες που δεν έχουν ρεύμα; π.χ. δίπλα στην Τ.Κ. Καστανοχωρίου, υπάρχουν 3 δεξαμενές χωρίς ρεύμα (μένει στάσιμο το νερό από άντληση) η μία (1) μάλιστα καινούρια (όπως της Τ.Κ. Λυκαίου) κατασκευάστηκε επί Δημαρχίας κ. Παν. Μπούρα και είναι όλες κλειδωμένες από την Τ.Κ. Γιατί δεν την ηλεκτροδοτείτε; Γιατί δεν πλησιάζετε εκεί να κάνετε εξετάσεις του νερού το οποίο είναι με άντληση και γιατί δεν τολμάτε να βάλετε χλώριο, σας το ρωτήσαμε και τηλεφωνικά και μας είπατε δεν το γνωρίζετε,(ψέμα), το γνωρίζουμε εμείς.
 • Παρ’ όλα αυτά συνεχίσατε και πήρατε την με αρ. 58/24-2-2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για επέκταση δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ποσού 3.300,34€ στην οποία γράφετε ψέματα ότι θα γίνει για την εξυπηρέτηση του φωτισμού οδών και πλατειών που αφορούν την τοποθέτηση τριών (3) στύλων με φωτιστικά στην Τ.Κ. Λυκαίου προς την δεξαμενή ύδρευσης, χωρίς να το έχει ζητήσει κανένας, ενώ κύριος σκοπός σας είναι ο χλωριωτής που έχετε συνεννοηθεί με τον εκπρόσωπο της Τ.Κ. Λυκαίου και έχει υποβάλει την αριθ. 19423/10-11-2015 αίτηση.
 • Την επόμενη ημέρα του Δημ. Συμβουλίου 25-2-2016 όπως προαναφέραμε πρωτοκολλήσαμε στο Δήμο το αριθμ. 2427/25-2-2016 έγγραφό μας με θέμα «ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ».
 • Την ίδια ημέρα 25-2-2016 μετά από μία (1) ώρα κατάθεσης του ανωτέρω εγγράφου μας «επιστρατεύσατε» επειγόντως τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Λυκαίου στον οποίο υποδείξατε και έκανε νέα αίτηση προς το Δήμο Μεγαλόπολης με αριθ. πρωτ. 2436/25-2-2016 όπου αναιρεί την προηγούμενη 19423/10-11-2015 αίτησή του για ηλεκτροδότηση της δεξαμενής για χλώριο διότι δεν το θέλει το σύνολο των κατοίκων όπως γράφει (μετά από τις 216 υπογραφές). Για να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου και να αποπροσανατολίσετε τους Δημότες ότι δήθεν σταματάτε, προχωρώντας όμως από τα παρασκήνια στην υλοποίηση της αριθ. 58/24-2-2016 απόφαση Δημ. Συμβουλίου συνεχίζοντας τις ενέργειές σας για την ηλεκτροδότηση της νέας δεξαμενής! Γιατί είχατε συσκεφθεί από εκεί και πέρα πως θα ενεργήσετε.
 • Στη συνέχεια ανακοινώσατε με το αριθ. 3409/9-3-2016 έγγραφό σας ότι καλέσατε το διαπιστευμένο με το Ε.Μ.Π. Εργαστήριο πήρατε δείγματα του νερού ύδρευσης της Τ.Κ. Λυκαίου και του νερού της Κεντρικής βρύσης για εξέταση, μεταγενέστερα κατόπιν όλων των ανωτέρω προηγηθέντων ενεργειών σας και αποφάσεων,  στις 29-2-2016.
 • Επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία που κάνατε μαζί μας στις 27-2-2016 μας είπατε ότι θα κάνετε εκείνες τις ημέρες, εξετάσεις του νερού και μας ρωτήσατε αν θα αποδεχτούμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων ότι και να γράφουν.
 • Σας απαντήσαμε ΟΧΙ διότι έχουν προηγηθεί όλες οι προηγούμενες ενέργειές σας και οι ειλημμένες αποφάσεις σας για χλώριο και υποψιαζόμαστε ότι με διάφορες ενέργειες θα μας βγάλετε το νερό ακατάλληλο για να σκεπάσετε τις 216 υπογραφές και να βάλετε χλώριο.
 • Μας διαβεβαιώσατε ότι και να γράφουν οι εξετάσεις δεν πρόκειται ποτέ να βάλετε χλώριο στο νερό (ψέμα)
 • Επίσης είχε σύμβαση το ιδ. εργαστήριο με το Δήμο Μεγαλόπολης στις 29-2-2016 ημερομηνία της δειγματοληψίας; Ή είχε λήξει και πότε πάρθηκε η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου για ανανέωση της σύμβασης αρ. απόφ. Και πότε υπογράφηκε η σύμβαση για το 2016;

Την 4-3-2016 με το αριθ. 3248/7-3-2016 έγγραφό μας ζητήσαμε να μας δώσετε την αλληλογραφία μεταξύ εκπροσώπου τοπ. κοινότητας Λυκαίου – Δήμου Μεγαλόπολης και ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση της νέας δεξαμενής την οποία μας στείλατε με το αριθ. 3248/9-3-2016  έγγραφό σας και αποκαλύφθηκαν τα εξής εξωφρενικά και ύποπτα: Ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Λυκαίου γράφει στην αίτησή του προς το Δήμο (την οποία σας επισυνάπτουμε για να θυμηθείτε καλύτερα) ότι «παρακαλώ όπως χορηγήσετε χλωριωτή νερού για τη δεξαμενή λόγω παλαιότητας της δεξαμενής», (ψέματα η  δεξαμενή είναι καινούρια κατασκευάστηκε πριν 3 χρόνια  επί Δημαρχίας κ. Παν. Μπούρα  το έτος 2013  με την αριθ. 449/2012 απόφαση  του Δημ. Συμβουλίου),  θα χρειαστούν 2 -3 κολώνες της ΔΕΗ. Όταν διαβάσαμε αυτό στην αίτηση  ρωτήσαμε τον εκπρόσωπο γιατί έκανες αίτηση κρυφά για χλώριο στην καινούρια δεξαμενή και έγραψες μέσα ψέματα λόγω παλαιότητας της δεξαμενής.   Μας απάντησε «έτσι μου  είπανε επάνω    στο Δημαρχείο να γράψω,  για να βάλουνε το μηχάνημα χλωρίου» λέγοντας στους δημότες ψέματα ότι: «το χλώριο είναι υποχρεωτικό, θέλετε δεν θέλετε θα το πιείτε, θα γίνει ότι λέει ο Δήμος».

 • Επισυνάπτουμε και φωτογραφίες της εν λόγω νέας δεξαμενής.
 • Κατόπιν ανακοινώσατε με το αριθ. 3551/11-3-2016 έγγραφό σας ότι βγήκαν οι εξετάσεις του νερού και ότι το νερό ύδρευσης Λυκαίου είναι ακατάλληλο γράψατε ότι όλα τα χρόνια ήταν καλό και χάλασε τώρα και χρειάζεται χλώριο  και φέρατε εμφιαλωμένα νερά.
 • Επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις μας που σας είχαμε δηλώσει κατηγορηματικά στην τηλεφωνική επικοινωνία στις 27-2-2016 . Αργότερα ακούσαμε ότι έχετε συνεργαστεί και με την αρμόδια Υγειονομική υπηρεσία. Τις εξετάσεις τις ζητήσαμε με τα αριθ.2774/22-2-2016 και 110009/1-8-2016  έγγραφά μας και  τις χορηγήσατε με τα αριθ. 3551/11-3-2016 και 11009/2-8-2016 έγγραφα.
 • Γιατί βγήκαν αυτά τα έγγραφα το Μάρτιο και τον Αύγουστο 2016, ενώ έχετε προαποφασίσει από το μήνα Νοέμβριο 2015 την ηλεκτροδότηση της νέας δεξαμενής για την τοποθέτηση μηχανήματος χλωρίου; Έχοντας υπόψη σας τις μέχρι τότε εξετάσεις όπως είχατε δηλώσει ότι το νερό είναι καλό;
 • Στο χωριό είπανε τότε και οι Λυκαιώτες στη Μεγαλόπολη και στην Αθήνα ότι «αυτό βγάζει μάτι» δεν πιστεύει κανένας ότι ενώ το νερό είναι καλό «χάλασε» στις 29-2-2016, γέλαγε ο κόσμος, τα εμφιαλωμένα νερά μείνανε στο μαγαζί. Δεν έπιασε αυτό δεν το χάψαμε. Όλοι πίνανε νερό από τη βρύση και είπανε ή να  δώσετε τα νερά εκεί που δεν έχουν νερό και πεθαίνουν κάθε μέρα παιδάκια από τη δίψα, ή τα εμφιαλωμένα νερά και τα χλώρια να  τα πιείτε εσείς ο Δήμος και ο εκπρόσωπός σας  στην Τ.Κ. Λυκαίου, εμείς έχουμε νερό, το πίνανε επί 300 χρόνια οι πρόγονοί μας στις πηγές και το πίνουμε σχεδόν 30 χρόνια με την ύδρευση στο χωριό.
 • Μετά από τις 216 υπογραφές   γιατί κάνατε επειγόντως 2 εξετάσεις το ίδιο διάστημα στο Λύκαιο, ρίξατε χλώριο, πήγατε εμφιαλωμένα νερό κ.λπ. και δεν πήγατε και δίπλα π.χ.  στο  Καστανοχώρι που έχει 3 δεξαμενές και 3 αντλιοστάσια; όπως σας ρωτήσαμε και στην τηλεφωνική επικοινωνία και είπατε δεν το ξέρετε;
 • Σας το είπαμε και τότε το ξέρουμε εμείς και σας το λέμε και τώρα. Ενώ άλλου είναι στάσιμο, το νερό με άντληση, έρχεστε στο Λύκαιο που υδρεύεται με φυσική ροή. Μήπως  γιατί στο Λύκαιο σας «καίνε» οι 216 υπογραφές;
 • Την υδροληψία δείγματος νερού ύδρευσης της Τ.Κ. Λυκαίου για την εξέταση, με άλλον τρόπο δηλώνετε στο έγγραφό σας, ότι το πήρατε «από διάφορα σημεία του δικτύου», με άλλο τρόπο μας είπε ο εκπρόσωπος σας στην Τ.Κ. Λυκαίου όταν ρωτήθηκε είπε: «από την σωλήνα που πέφτει στη δεξαμενή», ρωτήσαμε εκεί δεν πιάνεται το νερό, λόγω της απόστασης δεν έχει πρόσβαση άνθρωπος, με τι το πιάσατε; Δεν απαντάει….!
 • Συνεννοηθείτε τουλάχιστον να λέτε τα ίδια ψέματα.
 • Μας έχετε χορτάσει εδώ και 2 χρόνια με ψέματα.
 • Ψέματα την 28-3-2015 για την ύδρευση για τις βλάβες και τις συντηρήσεις που φτιάξατε μετά από 8 μήνες και ένα χρόνο αντίστοιχα ύστερα από τα κανάλια και τη Βουλή.
 • Ψέματα για τους αγροτικούς δρόμους με το αριθ. πρωτ. 14225/10-8-2015 έγγραφό σας προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τη Βουλή.
 • Ψέματα για τα σπασμένα και επικίνδυνα φωτιστικά στην κεντρική πλατεία Λυκαίου παρά τα προφορικά και γραπτά αιτήματά μας (εκκρεμούν)….
 • Ψέματα η τηλεφωνική διαβεβαίωσή σας στις 27-2-2016 για το χλώριο, ότι δεν θα μπει ποτέ στο νερό της νέας δεξαμενής χλώριο.
 • Ψέματα η τηλεφωνική διαβεβαίωσή σας στις 27-2-2016 ότι έγινε λάθος, έγινε αστοχία και ότι με τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος θα εντάξετε την Τ.Κ. Λυκαίου στο τεχνικό πρόγραμμα έργων 2016 του Δήμου, όπου έχετε πετάξει έξω το αίτημά μας με την αριθ. 486/2-12-2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μαζί με τον εκπρόσωπο της Τ.Κ. Λυκαίου ψηφίσατε το μηδέν (0)του χωριού μας. Ενώ δεν έχετε απαντήσει επί της ουσίας γι’ αυτό το θέμα στο αριθ. 1403/5-2-2016 έγγραφό μας με τις 217 υπογραφές Λυκαιωτών και σας είχε απευθύνει γι’ αυτό το αριθ. 48875/6770/22-6-2016 έγγραφο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπου ζητάει να δώσετε όλα τα στοιχεία.
 • Επίσης δεν έχετε απαντήσει ξεκάθαρα στο με αριθ. πρωτ. 3249/7-3-2016 έγγραφό μας για χορήγηση στοιχείων ύδρευσης και σας είχε απευθύνει το αριθ. πρωτ. 48873/6769/22-6-2016 έγγραφο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για απάντησή σας.
 • Μετά από όλα τα παραπάνω ψέματα, εμείς δεν πιστεύουμε, ούτε αποδεχόμαστε αυτές τις εξετάσεις νερού ούτε όσες εξετάσεις νερού μας δώσετε και όσα εμφιαλωμένα νερά να φέρετε.
 • Διότι είχατε προαποφασίσει με ειλημμένες πράξεις και διότι οι προηγηθείσες ενέργειές σας και αποφάσεις σας για τοποθέτηση χλωριωτή στη Δεξαμενή νερού, σχετίζονται και συνδέονται άμεσα με τα μεταγενέστερα (κατόπιν όλων) αποτελέσματα εξέτασης του νερού.
 • Επίσης μαθαίνουμε ότι ακόμη σε 4-5 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μεγαλόπολης, έχουν δημιουργηθεί παρόμοια προβλήματα με τα νερά ύδρευσης και σε ορισμένες από αυτές οι κάτοικοι εδώ και 1,5 έως 2 χρόνια έχουν σπάσει τα μηχανήματα χλωρίωσης του νερού στις δεξαμενές ύδρευσης. Γιατί δεν πάτε εκεί να τα αντικαταστήσετε;
 • Γι’ αυτό πρέπει όλες οι Τοπικές Κοινότητες να ξυπνήσουν οι εκπρόσωποι, οι Δημότες, οι κάτοικοι, οι Σύλλογοι και να εξακριβώσουν τι γίνεται με τα νερά της ύδρευσής τους και με τα χλώρια.
 • Σταματήστε επιτέλους τα ψέματα, δεν φτιάχνετε που δεν φτιάχνετε τίποτα 2 χρόνια, αφήστε μας τουλάχιστον (όπως σας είπαμε και τηλεφωνικά) στην ησυχία μας, μην μας δημιουργείτε πρόσθετα προβλήματα, δεν σας χρωστάει τίποτα ο κόσμος.
 • Για τους λόγους αυτούς, με αυτές τις συνθήκες δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε εσάς, στον εκπρόσωπό σας στην Τ.Κ. Λυκαίου και γενικά στην σημερινή Δημοτική Αρχή.

Οι Υπογράφοντες  Δημότες, Κάτοικοι Τ.Κ. Λυκαίου

Ακολουθούν 45 υπογραφές

Συνημμένα:

 1. Η αριθμ. 19423/10-11-2015 Αίτηση (1η) εκπροσώπου Τ.Κ. Λυκαίου
 2. Η αριθ. 2436/25-2-2016 Αίτηση (2η) εκπροσώπου Τ.Κ. Λυκαίου
 3. Φωτογραφία της νέας Δεξαμενής ύδρευσης Τ.Κ. Λυκαίου
 4. Η αριθ.5/2016 Απόφαση Δημ. Συμβουλίου ηλεκτροδότησης για τη νέα δεξαμενή
 5. Το αριθ. 14225/10-8-2015 έγγραφο του Δήμου προς το ΥΠΕΣ για αγροτικούς δρόμους.
 6. Φωτογραφίες αγροτικών δρόμων Τ.Κ. Λυκαίου
 7. Το αριθ. 7604/11-5-2015 έγγραφο & φωτογραφίες φωτιστικών κεντρ. Πλατείας Λυκαίου
 8. Το αριθ. 2427/25-2-2016 έγγραφό μας.

Δείτε στην συνέχεια όλα  τα υπόλοιπα έγγραφα που μας έχουν στείλει οι δημότες…..

Katoikoi Lykaioy 20-12-2016 by Πάνος Αλεβίζος on Scribd

Έγγραφο Κατοίκων Λυκαίου1 – 17-12-2016 by Πάνος Αλεβίζος on Scribd

Έγγραφο Κατοίκων Λυκαίου2 – 17-12-2016 by Πάνος Αλεβίζος on Scribd

ΔΗΜΟΤΕΣ ΛΥΚΑΙΟΥ – Κάλεσμα Για Υποβολή Παραίτησης by Πάνος Αλεβίζος on Scribd

Έγγραφο Κατοίκων Λυκαίου3 – 17-12-2016 by Πάνος Αλεβίζος on Scribd

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here