ΑρχικήΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙΔιακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο«ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ...

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο«ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Ο Δήμος Μεγαλόπολης κυκλοφόρησε στην ιστοσελίδα του την διακήρυξη του διαγωνισμού με τίτλο:

«ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Προϋπολογισμός του έργου είναι   266.718,70ευρώ.

Η πράξη, αφορά στην ανάπτυξη συστημάτων τηλεμετρίας βιολογικών ιατρικών παραμέτρων, στην ανάπτυξη Φακέλου Υγείας Δημότη και υπηρεσιών φροντίδας και πρόνοιας με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Το Σύστημα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, στην ενεργοποίηση των νέων αρμοδιοτήτων των Δήμων στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» που αφορούν στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας (Μ.Π.Υ.) και στην εξοικονόμηση πόρων.

Αφορά στην υιοθέτηση σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών προκειμένου:

I.Να δημιουργηθεί Διαδικτυακή Πύλη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας & Πρόνοιας, μέσω της οποίας θα προσφέρονται οι ακόλουθες τουλάχιστον υπηρεσίες: •Υπηρεσίες Ενημέρωσης και Κατάρτισης του κοινού σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών •Υπηρεσίες Διαδραστικής επικοινωνίας σε θέματα Φροντίδας Ειδικών Ομάδων Πληθυσμού και Υγείας •Διαβαθμισμένη Πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας (το οποίο αναλύεται στη συνέχεια) και στις σχετικές υπηρεσίες του

II.Να προσφερθούν Υπηρεσίες κατ’ Οίκον Παρακολούθησης και Φροντίδας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την απομακρυσμένη παρακολούθηση συγκεκριμένων παραμέτρων της υγείας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ (πίεση, παλμούς, θερμοκρασία, κλπ.), με χρήση ειδικών συσκευών και σύγχρονων δικτύων.

III.Να αναπτυχθεί Υποσύστημα Φάκελου Φροντίδας Δημότη για την συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων αυτών,

IV.Να αναπτυχθεί Υποσύστημα Καταγραφής και Συλλογής Ιατρικών Δεδομένων, για κινητές συσκευές των στελεχών του «Βοήθεια στο Σπίτι».

V.Να αναπτυχθούν Κέντρα Προληπτικής Ιατρικής σε προκαθορισμένα σημεία.

Το σενάριο λειτουργίας του συστήματος συνοψίζεται ως εξής :

1.Ο κάθε ηλικιωμένος ή ΑΜΕΑ φέρει μια συσκευή έγκαιρης προειδοποίησης και παρακολούθησης.

2.Η συσκευή αυτή μετρά κάποιες βασικές παραμέτρους υγείας (πίεση, σφυγμούς, οξυγόνωση, κ.λ.π.).

3.Οι μετρήσεις αυτές που παίρνονται ανά λεπτό αποστέλλονται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα (μια ή δύο φορές την ημέρα) μέσω internet, όταν ο ηλικιωμένος βρίσκεται στο σπίτι και μέσω sms όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού μακριά από την ADSL γραμμή του. Η αποστολή των δεδομένων γίνεται στο κεντρικό σύστημα όπου και αποθηκεύονται στην ηλεκτρονική καρτέλα του ηλικιωμένου ή ΑΜΕΑ.

4.Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική καρτέλα γίνεται μέσω του ιδιωτικού τμήματος της διαδικτυακής πύλης φροντίδας και αλληλεγγύης με κωδικούς πρόσβασης που έχουν λάβει εξουσιοδοτημένα άτομα από τον ηλικιωμένο ή ΑΜΕΑ (π.χ. άτομα του Δήμου που απασχολούνται στα πλαίσια του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, συγγενή πρώτου βαθμού, προσωπικός γιατρός).

5.Έτσι ο ηλικιωμένος ή ΑΜΕΑ όταν πηγαίνει στο ιατρό του (όπου και να βρίσκεται) θα μπορεί να έχει τον ιατρικό του φάκελο μαζί. Ο ιατρός του Ηλικιωμένου έχει πρόσβαση σε πολύ χρήσιμη πληροφορία, όπως γραφήματα λειτουργίας της καρδίας, πίεσης κ.τ.λ., που μπορεί να έχουν πολύ μεγάλη αξία για την έγκυρη πρόβλεψη και διάγνωση προβλημάτων υγείας, που συσχετίζονται με αυτές τις παραμέτρους.

6.Σε περίπτωση που κάποιες από τις παραμέτρους υγείας που μετρά η ιατρική συσκευή είναι μη φυσιολογικές, αυτόματα δημιουργείται ένα σήμα συναγερμού και το σύστημα ενημερώνει πραγματοποιώντας αυτόματη τηλεφωνική κλήση σε προκαθορισμένα άτομα ή φορείς (π.χ. προσωπικός ιατρός, συγγενής πρώτου βαθμού, άτομα του δήμου που απασχολούνται στα πλαίσια του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, δημοτικό ιατρείο, κ.τ.λ.). Στην περίπτωση αυτή ένας από το προαναφερόμενους μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με τον ηλικιωμένο ή ΑΜΕΑ και αν δεν τα καταφέρει πηγαίνει ταχέως στο σπίτι του.

7.Επίσης, δίνεται στον ηλικιωμένο ή ΑΜΕΑ σε περίπτωση που έχει κάποιο πρόβλημα να πατάει ο ίδιος κάποιο κουμπί «έκτακτης ανάγκης». Πατώντας το κουμπί αυτό πραγματοποιείται τηλεφωνική κλήση σε προκαθορισμένο αριθμό τηλεφώνου που μπορεί να αντιστοιχεί σε εξειδικευμένο προσωπικό του δήμου ή σε κάποιον συγγενή του.

Δείτε ολόκληρη την διακήρυξη στους παρακάτω συνδέσμους.

 

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ