Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στον ιστορικό οικισμό της Καρύταινας Αρκαδίας στις 9-10 Ιουνίου 2018

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

0
1012

Για το  Ευρωπαϊκό έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, στο πλαίσιο του οποίου το ΥΠΠΟΑ διοργανώνει ποικίλες δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πολιτισμικής πολυμορφίας, κοινής ευρωπαϊκής ιστορίας μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Μεγαλόπολης, το Σύλλογο των Καρυτινών της Αθήνας και του Πειραιά ο «Θ. Κολοκοτρώνης» και το Σύλλογο «Κοινόν Καρυτινών» διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «Karytaina of Europe: από το κάστρο των Φράγκων στο ορμητήριο της Ελληνικής Επανάστασης και στον ιστορικό τόπο του Σήμερα», με στόχο την ενημέρωση της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας για τα αναδεδειγμένα μνημεία της Καρύταινας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013,  την ιστορία του οικισμού στο πέρασμα των αιώνων, το νεότερο πολιτιστικό της απόθεμα, καθώς και τις πρωτοβουλίες και δράσεις που προωθεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας για τα μνημεία του οικισμού της Καρύταινας κατά τα τελευταία τρία έτη (2015 και εξής). Επιπλέον, μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η συγκεκριμένη δράση θα τεθεί υπό την αιγίδα της πανευρωπαϊκής καμπάνιας “Europe in my Region” για το έτος 2018, η οποία έχει ως σκοπό την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες.

 

Πυρήνα των εκδηλώσεων θα αποτελέσει μικρή σειρά ομιλιών-παρουσιάσεων το Σάββατο 9 Ιουνίου, ενώ την Κυριακή 10 Ιουνίου, θα τελεστεί από το Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, θα ακολουθήσει παρουσίαση περιοδικής έκθεσης  του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στον Πύργο της Λεβένταινας και, στη συνέχεια, ξενάγηση στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου (ακρόπολη, Παναγία του Κάστρου, «οικία Κολοκοτρώνη», Πύργο του Ματζουρανόγιαννη).

Προσεχώς, θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να απευθύνεστε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας (τηλ. 2710-225243, fax 2710-242227, e-mail [email protected]).

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here