Δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης: Η μόνη παιδική χαρά που επιτρέπεται η είσοδος (Βίντεο)

Χωρίς απόφαση η συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεγαλόπολης για τα απορρίμματα και την πρόσφατη απόφαση του ΦΟΣΔΑ

0
1612

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης , έγινε χθες  Δευτέρα 2 Οκτωβρίου , με θέμα την πρόσφατη απόφαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για τα απορρίμματα.

Η συνεδρίαση δυστυχώς κατέληξε σε μια απλή συζήτηση χωρίς να κατατεθεί καμία πρόταση και να μην παρθεί καμία απόφαση. Μόνο ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος κατέθεσε μια πρόταση-ψήφισμα κατά της απόφασης και της δημιουργίας εργοστασίου στην Παλαιόχουνη αλλά δεν μπήκε σε ψηφοφορία.

Για περίπου 3 ώρες είδαμε να γίνεται ένα δημοτικό συμβούλιο για ένα τόσο σημαντικό θέμα , με την πλειοψηφία όμως των συμβούλων να μην δείχνουν την ανάλογη σοβαρότητα. Για ακόμη μια φορά είδαμε να μην  τηρείται ο κανονισμός, όποιος θέλει να  μιλάει , να παρεμβαίνει και να διακόπτει, άλλος να μιλάει 10 λεπτά και άλλος 1 ώρα, είδαμε οι σύμβουλοι να πιάνουν κουβέντα μεταξύ τους , όποιος θέλει από τους παρευρισκόμενους διακόπτει τους ομιλητές , με αποτέλεσμα όποιος θέλει να παρακολουθήσει να μην μπορεί να καταλάβει τίποτα. Και όλα αυτά την στιγμή που αυτά που λέγονται είναι πολύ σοβαρά.

Αποτέλεσμα είναι να μην έρχονται πλέον οι πολίτες στα συμβούλια , έτσι χθες στην αίθουσα βρέθηκαν ελάχιστοι, περίπου 15! Και αυτοί βέβαια έγιναν μάρτυρες μια διαδικασίας που κάθε άλλο παρά συμβούλιο ήταν.

Στην αρχή του συμβουλίου δεν υπήρχε εισηγητής του θέματος, τελικά την λύση έδωσε ο Παναγιώτης Μπούρας , ο οποίος έχοντας γνώση και πείρα ανέλυσε το ιστορικό με τις διαδικασίες και έβαλε το θέμα ότι ενώ υπήρχε απόφαση ομόφωνη κατά της δημιουργίας εργοστασίου στην Παλαιόχουνη, τελικά ο εκπρόσωπος του Δήμου ψήφισε Ναι.

Από την Δημοτική αρχή μίλησαν ο Σπύρος Τσιριγώτης , ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Φουσέκης, ο Βασίλης Χίνης και ο Γιώργος Κουρέτας, όλοι τους υποστήριξαν το ΝΑΙ στην δημιουργία εργοστασίου στην Παλαιόχουνη , με κύριο επιχείρημα τους ότι έτσι διασφαλίζεται ότι δεν θα ερθούν σκουπίδια και υπολλείμματα  στα ορυχεία και ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Ο Σπύρος Τσιριγώτης ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πολλά έγγραφα από την προηγούμενη δημοτική αρχή τα οποία δεν τα βρίσκει στο δημαρχείο.

Ο Παναγιώτης Μπούρας κατηγόρησε την στάση τους αυτή με έντονη κριτική ,ανέφερε ότι το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ , το ίδιο έκαναν οι κ. Λαμπρόπουλος και Γεωργακόπουλος, άλλωστε την  συνεδρίαση είχαν ζητήσει όλες αντιπολιτεύσεις του Δήμου Μεγαλόπολης και ζήτησαν εξηγήσεις για το ΝΑΙ του κ. Τσιριγώτη.

Τον λόγο πήρε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Μιχόπουλος ο οποίος δήλωσε αντίθετος στην κατασκευή εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλιόχουνη.(δείτε στο 1:23:00 την ομιλία του κ. Μιχόπουλου)

Στο τέλος και ενώ περιμέναμε να ακούσουμε την κατάληξη της συζήτησης και κάποια πρόταση , η συνεδρίαση έληξε απότομα , αφού όπως σας αναφέραμε στην αρχή , οι κ. Μπούρας και Γεωργακόπουλος δεν έκαναν κάποια πρόταση και έμεινε μόνος του ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος να ζητάει να μπεί σε ψηφοφορία το ψήφισμα του. Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε ένταση.Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είχαν ζητήσει με την αίτηση τους οι αντιπολιτεύσεις και τι ήθελαν τελικά να καταφέρουν.

Η εικόνα που εμείς αποκομίσαμε είναι ότι τελικά όλα έγιναν για να ζητηθούν εξηγήσεις και μόνο, όσοι περίμεναν κάποιο απότέλεσμα η κάποια απόφαση απλά έμειναν με την απορία.

Το μόνο αποτέλεσμα είναι η κακή εικόνα του συμβουλίου, δυστυχώς με τέτοιες διαδικασίες δεν πρόκειται να λειτουργήσει τίποτα σε αυτή την πόλη. Όλοι οι εκλεγμένοι μας βλέπουν ότι έχουν μείνει μόνοι τους στην αίθουσα και αφού δεν κάνουν τίποτα για να το διορθώσουν αυτό , τότε πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτό θέλουν, να μην ξέρουν τελικά οι πολίτες τι γίνεται στα συμβούλια.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης μετέδωσε ζωντανά στο διαδίκτυο και αυτή την συνεδρίαση, δείτε στην συνέχεια το βίντεο

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here