Δημοτικό συμβούλιο και επιτροπή διαβούλευσης σήμερα Πέμπτη στην Μεγαλόπολη – Οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν!

0
586

Σήμερα Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 15:00, έχει προγραμματιστεί στην Μεγαλόπολη Δημοτικό Συμβούλιο με 17 θέματα.

δείτε τα θέματα ΕΔΩ

Στην συνέχεια στις 19:00 θα συγκληθεί η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου με θέμα: Εισήγηση-Διατύπωση γνώμης σχετικά με την σύσταση του ειδικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

Επειδή την προηγούμενη Τετάρτη δεν κατέστη δυνατόν να γίνει η συγκέντρωση – ενημέρωση για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης , η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι:

“Στο πλαίσιο των διαδικασιών σύστασης του ειδικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης έχει ξεκινήσει 20μερο ηλεκτρονικής διαβούλευσης. Παράλληλα ο Δήμος και για την ενημέρωση των δημοτών αλλά και για την ουσιαστική συμμετοχή τους με συγκεκριμένες προτάσεις προχωρά σε ευρεία συζήτηση για το θέμα. Εκτός από τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι συλλόγων, επιχειρηματίες, επιστήμονες και νέοι άνεργοι της περιοχής μας στην ανοικτή δημόσια διαβούλευση, την Πέμπτη 28 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης.”

δείτε την σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ

Σήμερα λοιπόν καλούνται όλοι να συμμετέχουν σε μια διαδικασία που βασικό σκοπό έχει την σωστή και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών. Δεν τρέφουμε αυταπάτες και ξέρουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε πάλι Υπουργό η Υφυπουργό στην Μεγαλόπολη. Ελπίζουμε όμως η δημοτική αρχή να έχει φροντίσει να υπάρχει κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας που να είναι σε θέση να ενημερώσει και να δώσει απαντήσεις. Και να το κάνει αυτό έγκυρα, όχι ανεπίσημα.Αλλιώς δεν θα έχει κανένα νόημα η διαδικασία.

Ελπίζουμε επίσης να υπάρχει παρουσία φορεών και πολιτών. Πρέπει κάποια στιγμή στην Μεγαλόπολη να αρχίσουμε να συμμετέχουμε πιο πολλοί σε τέτοιες ενημερώσεις. Και να παρεμβαίνουμε.

Ελπίζουμε το απόγευμα να δούμε κατ αρχήν τους σημαντικούς φορείς της περιοχής μας, το επιμελητήριο Αρκαδίας  , τους συλλόγους εμπόρων και κατασκευαστών αλλά και τους φορείς που μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην περιοχή. Η Μεγαλόπολη χρειάζεται προτάσεις, χρειάζεται ιδέες που να μπορούν άμεσα να γίνουν μελέτες και να προχωρήσει η υλοποίηση τους. Ελπίζουμε επίσης ο Δήμος Μεγαλόπολης να έχει φροντίσει να ενημερώσει για την σημερινή συγκέντρωση, ήδη όμως  πολλοί εκφράζουν παράπονα γιατί επιλέχθηκε μια εργάσιμη ημέρα.  Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση στο διαδίκτυο και θα πρέπει η ενημέρωση να μην μένει μόνο σε μια ανακοίνωση στην σελίδα του Δήμου.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης θα καλύψει την ενημέρωση και θα σας παρουσιάσει όλα όσα ειπωθούν.

Ενημέρωση σχετικά με το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης (Βίντεο)

Για  να αφήσετε την πρόταση σας η να κάνετε ερώτημα στην Διαβούλευση του Υπουργείου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here