ΑρχικήΑΡΘΡΑΔημοτική Ενότητα: Όχι στην εγκατάσταση του μετρητικού - ρυθμιστικού σταθμού δικτύου διανομής...

Δημοτική Ενότητα: Όχι στην εγκατάσταση του μετρητικού – ρυθμιστικού σταθμού δικτύου διανομής φυσικού αερίου Μεγαλόπολης

Η Δημοτική Ενότητα χωρίς ΄΄ πολίτικες κωλοτούμπες΄΄ από την αρχή έχει διαφωνήσει με την εγκατάσταση του φυσικού αερίου στη πόλη της Μεγαλόπολης. Έτσι για άλλη μια φορά στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 22-1-2021 διαφωνήσαμε με την ΄΄Εγκατάσταση Μετρητικού – Ρυθμιστικού Σταθμού Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου Μεγαλόπολης΄΄ για τους παρακάτω λόγους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντίθετη με τα έργα φυσικού αερίου και σταμάτησε τη χρηματοδότηση τους. Βουλευτές, Περιφερειάρχης, Περιφερειακό Συμβούλιο, Δήμαρχοι, Δημοτικά Συμβούλια της Δυτικής Μακεδονίας ομόφωνα προκρίνουν έργα τηλεθέρμανσης και όχι έργα φυσικού αερίου. Περιφερειάρχης, Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αρνούνται να χρηματοδοτήσουν ιδιωτική εταιρεία για την κατασκευή δικτύου Φυσικού Αερίου.

Δεν έχει παρουσιαστεί μελέτη με σχέση κόστους – οφέλους τηλεθέρμανσης – φυσικού αερίου για να μπορούν να συγκρίνουν και να επιλέξουν οι κάτοικοι. Η τιμή διάθεσης της θερμικής μεγαβατώρας του Φυσικού Αερίου θα είναι πολύ ακριβότερη απ΄ότι σήμερα που η τιμή διάθεσης της τηλεθέρμανσης που είναι 50% χαμηλότερα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, τιμή η οποία θα μπορεί περαιτέρω να μειωθεί, αφού η δημοτική επιχείρηση δεν αποσκοπεί στο κέρδος ενώ ο ιδιώτης στόχο έχει μόνο το κέρδος.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας δεν θα είναι συνυπεύθυνοι και συνένοχοι:

Για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος που έχει επενδυθεί, όταν απαξιώνονται και πετιούνται στα σκουπίδια όλες οι εγκαταστάσεις της ΤΘ ύψους 18.000.000,00 Ευρώ.

Για τις οικονομικές ζημιές που θα αναλογούν στην Τηλεθέρμανση Α.Ε. και στον Δήμο που είναι ο κύριος μέτοχος από το βίαιο και αναιτιολόγητο σταμάτημά της, όταν το 2019 σύμφωνα με τον ισολογισμό παρουσιάζει έσοδα 1.534.621,75€ με κέρδη 251.694,89€.

Με ευθύνη της Δημοτικής αρχής και του Δ.Σ. της Τηλεθέρμανσης απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ το έργο ΄΄Επέκτασης Δικτύου Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης – Β΄ΦΑΣΗ΄΄προϋπολογισμού 10.267.872,00€ που στην ολοκλήρωση του όλα τα νοικοκυριά θα είχαν συνδεθεί με την τηλεθέρμανση. Θυμίζουμε ότι πριν ένα χρόνο πανηγύριζαν για τη ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Δεν θα εκχωρήσουμε και δεν θα υποθηκεύσουμε με την ψήφο μας όλον τον Δήμο, δίνοντας ΑΜΕΡΙΣΤΑ όλα τα δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης ανάπτυξης δικτύων Φυσικού Αερίου σε ένα ιδιώτη εξασφαλίζοντας του σταθερά έσοδα και κέρδη σε ετήσια βάση και εφ´ όρου ζωής.

Δεν θα είμαστε συνυπεύθυνοι στο ενδεχόμενο της τιμωρίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού δεν είναι ξεκάθαρο αν επιτρέπεται η παύση λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων με βάση τις πρώτες συμφωνίες χρηματοδότησης του έργου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για του παραπάνω λογούς δεν ψηφίσαμε την Εγκατάσταση Μετρητικού – Ρυθμιστικού Σταθμού (Σταθμού Ενδιάμεσης Μείωσης – IRI-) Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου Μεγαλόπολης και προτείναμε: α) τη σύνδεση της τηλεθέρμανσης με την 5η μονάδα της ΔΕΗ, μετά και από την καλοκαιρινή επίσκεψη κλιμάκιου των αντιπολιτεύσεων στις εγκαταστάσεις της 5ης Μονάδας όπου διαπίστωσαν ότι υπάρχει σημείο υποδοχής σύνδεσης με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης β) τη διεκδίκηση για τη κατασκευή έργου ΣHΘYΑ ( Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού- Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης ) και τέλος όπως έχουμε ως παράταξη προτείνει τη σύνδεση του μελλοντικού Επιχειρηματικού Πάρκου με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια