ΑρχικήΑΡΘΡΑΔημοτική Ενότητα: Η εποχή του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έχει περάσει οριστικά

Δημοτική Ενότητα: Η εποχή του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έχει περάσει οριστικά

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αποφύγαμε λόγω κορωνοϊού να αναφερθούμε σε θέματα που απασχολούν το Δήμο, αφού προτεραιότητα μας είναι η υγεία των πολιτών. Έτσι μετά τη θετική εξέλιξη της πορείας της πανδημίας, τη μερική άρση των αναγκαστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί, επανερχόμαστε και πάλι με υπεύθυνη ενημέρωση.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 29-4-2020 δημοσίευσε Δελτίο Τύπου με τον τίτλο ’’Βιώσιμες λύσεις για τη θέρμανση των λιγνιτικών περιοχών΄΄ ( που κάθε άλλο βιώσιμες είναι). Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Δίκαιης Μετάβασης κ. Κωστής Μουσουρούλης μας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες αυτοδιοικήσεις, έχει αποφασιστεί το οριστικό κλείσιμο της Τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης, ενώ για τις Τηλεθερμάνσεις της Πτολεμαΐδας, της Κοζάνης και του Αμυνταίου η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) αναλαμβάνει την παροχή φυσικού αερίου στα αντίστοιχα λεβητοστάσια και χρηματοδοτεί τα έργα προσαρμογής. Έτσι οι τηλεθερμάνσεις της Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζουν να λειτουργούν με φυσικό αέριο.

Η αποκάλυψη της συμφωνίας του Δήμαρχου για το κλείσιμο της τηλεθέρμανσης, χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταπατώντας κάθε έννοια Δημοκρατίας, όπως επιβεβαιώνεται και από τα παραπάνω δεν είναι καινούργια. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Δήμου Μεγαλόπολης στις 20 Μαρτίου 2020 με τίτλο ΄΄Η Μεγαλόπολη συνδέεται με το φυσικό αέριο΄΄που θριαμβολογούσε για το κλείσιμο της Τηλεθέρμανσης, μετά την τότε απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής. Σκόπιμα, χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη εξαγγέλλουν το κλείσιμο της Τηλεθέρμανσης για να μην αποκαλυφθεί το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος που φορτώνουν τους κατοίκους της Μεγαλόπολης.

Πάντως πρέπει να γνωρίζουν ότι η εποχή του « Αποφασίζομεν και διατάσσομεν » έχει περάσει οριστικά. Όσον αφορά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αναφέρουν ότι εξαιρείται από το πρόγραμμα ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) η Πελοπόννησος που προέβλεπε ότι θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο, δεν μας εκπλήσσει πλέον.

Εμείς ως συνδυασμός ευθύνης, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των Δημοτών μας χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Γι΄ αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να ζητήσουμε.

1ον Συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα της Βουλής μετά την άρση του αναγκαστικού μέτρου της μη μετακίνησης από νομό σε νομό.

2ον Άμεση συνάντηση με τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Καλούμε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συμπορευτούν μαζί μας.

Δελτίο Τύπου

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ