Δημοτική Ενότητα: Δελτίο τύπου για τα ανεπιτήρητα ζώα

0
340

Η Δημοτική αρχή επέλεξε για άλλη μια φορά, με την ανατολή του 2021, να διχάσει και να πολώσει το κλίμα μεταξύ των παρατάξεων και των πολιτών. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα, με ψέματα, προσπάθησαν να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες και να διαστρεβλώσουν τη πραγματικότητα σχετικά με το πρόβλημα των ανεπιτήρητων ζώων.

Εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων τους καλούν στο 3ο όροφο του Δημαρχείου για να υπογράψουν έγγραφο διαμαρτυρίας, που είχε συντάξει η ίδια η Δημοτική αρχή. Υπογράφουν τη διαμαρτυρία εκτός των άλλων και οι πρόεδροι Χράνων, Τροποτάμου, Βελιγοστής, Παραδεισίων, Βάστα που η επιτροπή των ανεπιτήρητων δεν έχει επισκεφτεί ούτε μια φορά τις Τοπικές τους Κοινότητες, πάρα τα συνεχή παράπονα τους, αλλά και δικών μας οχλήσεων. Το Δ.Σ. με ομόφωνες αποφάσεις έχει επιβάλει πρόστιμα, σε δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Τοπική Κοινότητα Χωρέμη και μια φορά για τη τοπική κοινότητα Ίσαρη, στον ίδιο κτηνοτρόφο, σε χρονικό διάστημα ενός μηνός από τις 3 Αύγουστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2020, χωρίς ποτέ να εισπραχθούν. Πιστεύει κάνεις ότι με την επιβολή νέων προστίμων που δεν εισπράττονται θα λυθεί πραγματικά το πρόβλημα; Η επιβολή προστίμων δεν μπορεί να αποτελέσει οριστική πραγματική λύση.

Οι πρόεδροι και οι κάτοικοι των κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα περιμένουν ουσιαστική λύση από τη Δημοτική αρχή με βάση αυτά που προβλέπει ο νόμος και όχι πονηρές μεθοδεύσεις που σκοπό έχουν να ρίξουν το βάρος της αποτυχίας της σε άλλους.

Αν εφαρμοζόταν ο σχετικός νόμος που αναφέρει ότι ΄΄Οι δήμοι της χώρας υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρηση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την καθ` οιονδήποτε τρόπο εκποίηση ή σφαγή ή επιστροφή τους στον ιδιοκτήτη τους΄΄θα είχε λυθεί το πρόβλημα.

Επειδή αιωρείται η δικαιολογία ότι ο Δήμος δεν έχει αδειοδοτημένη κτηνοτροφική μονάδα, ο ίδιος ο νόμος δίνει τη λύση αναφέροντας ότι οι Δήμοι μπορούν να ιδρύουν και να λειτουργούν κτηνοτροφική εκμετάλλευση, σε μισθωμένους η σε από ιδιώτες χώρους. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί και επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα των ανεπιτήρητων ζώων, πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει σε πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη ανάδοχου που θα συλλέγει και θα φιλοξενεί τα ανεπιτήρητα ζώα σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία. Τα έξοδα του διαγωνισμού να επιβάλλονται στους παραβάτες. Εμείς ζητήσαμε την αναβολή του θέματος λόγω κορονοϊού γιατί με τη διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης του Δ.Σ. δεν είναι δυνατόν να εκφράσουν την άποψη τους οι εγκαλούμενοι κτηνοτρόφοι.

Ο ένας από τους δυο κτηνοτρόφους ενημερωθήκαμε ότι είχε καταθέσει έγγραφο στις 15-12-2020 προς τον πρόεδρο του Δ.Σ., πριν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ., που εξέθετε τις απόψεις του και παρακαλούσε να ενημερωθούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. Σκοπίμως στα εισηγητικά έγγραφα της συνεδρίασης δεν επισυνάφθηκε το συγκεκριμένο έγγραφο.

Καλούμε τον κ. Προέδρο να μας κοινοποιήσει άμεσα όλα τα έγγραφα και τα εξώδικα που έχουν παραλήπτες τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας και δεν μας έχουν δοθεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Η Δημοτική Ενότητα εύχεται σ΄ όλους τους δημότες, Ευτυχισμένο το Νέο Έτος με Υγεία, χαρούμενο και δημιουργικό. Το 2021 να είναι αφετηρία μίας νέας δημιουργικής εποχής.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here