ΑρχικήΑΡΘΡΑΔημοτική Ενότητα: Γιατί να μην μπορούν οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης να διαλέξουν...

Δημοτική Ενότητα: Γιατί να μην μπορούν οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης να διαλέξουν τι μορφή ενέργειας τους συμφέρει οικονομικά για να θερμανθούν;

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες ακούσαμε και διαβάσαμε τις απαντήσεις που έδωσε ο κος Νίκος Κουτσογιάννης, σύμβουλος διοίκησης της εταιρίας HENGAS ( ιδιωτική εταιρεία που κατασκευάζει το δίκτυο του Φυσικού Αερίου ), σχετικά με την διαδικασία επιδότησης της αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης στην Μεγαλόπολη.

Γίνεται κατανοητό από τις απαντήσεις ότι για να επιχορηγηθεί από το πρόγραμμα επιδότησης ο κάτοικος της Μεγαλόπολης για να την εγκατάσταση εσωτερικών συστημάτων Φυσικού Αερίου στις κατοικίες, θα πρέπει να καταργήσει – καταστρέψει τα συστήματα θέρμανσης που έχει μέχρι σήμερα όπως: Πετρέλαιο (λέβητα και καυστήρα), άλλα στερεά καύσιμα ( πυρήνα – πέλλετ κ.λπ. ) και το σύστημα τηλεθέρμανσης.

Με την συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση τα περιουσιακά στοιχεία των Μεγαλοπολιτών δίδονται βορά στις οικονομικές ορέξεις των εταιρειών του Φυσικού Αερίου που θα έχουν το μονοπώλιο της ενέργειας στις κατοικίες της Μεγαλόπολης για τη θέρμανση τους στο μέλλον.

Γιατί να μην μπορούν οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης να διαλέξουν τι μορφή ενέργειας τους συμφέρει οικονομικά για να θερμανθούν;

Είναι γνωστό ότι η τιμή του φυσικού αερίου σήμερα έχει ξεπεράσει τα 100 ευρώ/Mwh (Μεγαβατώρα) και οι μελλοντικοί λογαριασμοί θα επιβαρύνονται από τη Χρέωση Διανομής, τη Χρέωση Μεταφοράς, από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που είναι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ), το Τέλος Ασφάλειας Εφοδιασμού (ΤΑΕ), το Ειδικό Τέλος ΔΕΤΕ ( Δικαιώματα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών) , το Ανταποδοτικό Τέλος ΡΑΕ, το ΦΠΑ και το Πάγιο Τέλος.

Για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να δίδεται το δικαίωμα επιλογής στους κατοίκους της Μεγαλόπολης ανάλογα με τι μορφή ενέργειας τους συμφέρει οικονομικά.

Δελτίο τύπου παράταξης Δημοτική Ενότητα

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ