Δημοτική Ενότητα: Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Μεγαλόπολης με την ενδοτικότητα ή την ανικανότητά τους να διαχειριστούν σοβαρά θέματα μας οδηγούν σε τετελεσμένα γεγονότα

0
276

Το τελευταίο χρόνο, εν μέσω κορονοϊού, έχουμε γίνει μάρτυρες υποτίμησης της νοημοσύνης μας.
Μας υποσχέθηκαν πως με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και την απολιγνιτοποίηση η Μεγαλόπολη θα γίνει Παράδεισος. Μας έταξαν τον παράδεισο ως δέλεαρ και από τότε όλα συνεχώς είναι αρνητικά. Μόνο υποσχέσεις και κούφια λόγια.

Ενημερωνόμαστε ότι στις 31-12-2020 λίγο πριν φύγει από το Υπουργείο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης με τη τελευταία υπουργική απόφαση μείωσε το ποσοστό της διάθεσης εσόδων από τα δικαιώματα εκπομπών αέριων (πράσινο ταμείο) για τις λιγνιτικές περιοχές από 6% σε 1%. Αποτέλεσμα ο Δήμος Μεγαλόπολης να χάνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως, και μάλιστα σήμερα που τα έχει ακόμα περισσότερο ανάγκη καθώς έχει δρομολογηθεί η βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Και ‘’Πρὶν ἀλέκτορα φωνῆσαι τρὶς’’ ψηφίστηκε στη Βουλή μόλις προχθές, στις 13-01-2021 ο νόμος περί προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και διαγωνισμών ΑΣΕΠ, οπού στο άρθρο 12 του νόμου προβλέπεται η προσαύξηση λόγω εντοπιότητας κατά 20 μονάδες στη τελική βαθμολογία των υποψήφιων από συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Μεταξύ των περιοχών που θα απολαμβάνουν το bonus του νόμου είναι και η απολιγνιτοποιημένη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ για άλλη μια φορά ο Δήμος Μεγαλόπολης αντιμετωπίζεται ως φτωχός συγγενής και δεν συμπεριλαμβάνεται στις διατάξεις του νόμου. Ακόμα μια ευκαιρία έχει χαθεί.

Ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος με ψευτολεονταρισμούς και κλαυθμυρίζοντας δηλώνουν αιφνιδιασμένοι. Όμως είναι οι βασικοί υπεύθυνοι. Με την ενδοτικότητα ή την ανικανότητά τους να διαχειριστούν σοβαρά θέματα μας οδηγούν σε τετελεσμένα γεγονότα.

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού, όλων των κομμάτων, να κινηθούν άμεσα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την τροποποίηση του άρθρου 12 του σχετικού νόμου, με τροπολογία που θα κατατεθεί στο πρώτο νομοσχέδιο, ώστε να συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Μεγαλόπολης στα κριτήρια εντοπιότητας.

Η Δημοτική Ενότητα ως συνδυασμός ευθύνης έναντι των πολιτών, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Δελτίο τύπου

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here