ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Της ΕΦΗΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΟΥ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
 

«Αυτές τις ημέρες η Καλαμάτα θα έπρεπε να… λάμπει. Τα φώτα είναι στραμμένα πάνω της γιατί μια πολύ σημαντική ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, ζωντανεύει στα θέατρα, στους δρόμους και τις πλατείες. Ολη η πόλη θα μπορούσε να απολαμβάνει μουσικές και χρώματα για να ξεχάσει τη σκληρή άνοιξη του ΔΝΤ που πέρασε.

Ομως, υποδέχεται τους διεθνούς φήμης χορευτές γεμάτη σκουπίδια, που σωρεύονται επί 10 ημέρες παντού, αφήνοντας πίσω τους οσμές και εικόνες που ντροπιάζουν τον πολιτισμό και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Τελικώς σ’ αυτή τη χώρα τα κρύβουμε όλα κάτω από το χαλί, μέχρι το χαλί να μην μπορεί να κρύψει τίποτα. Και σε αυτή τη μηδενική ώρα έχουμε φτάσει με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Σήμερα η Καλαμάτα.

Χθες η Αθήνα. Τώρα το Γύθειο. Σε λίγο ο Πύργος. Πριν από λίγες ημέρες η Θεσσαλονίκη και μεθαύριο το Αργος και η Τρίπολη μαζί με τη Μεγαλόπολη και τη Φθιώτιδα. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, διαχρονικό και συνεχώς εδώ! Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Και συνεχίζει να χάνεται. Η διαχείριση των απορριμμάτων ήταν ένα ακανθώδες θέμα. Οι πολιτικοί δεν το αγάπησαν ποτέ γιατί είχε κόστος. Τώρα όμως τα ψέματα τελείωσαν. Τα λάθη πρέπει να διορθωθούν. Οι χωματερές να κλείσουν. Νέοι σύγχρονοι τρόποι διαχείρισης να εγκαινιαστούν. Και όμως, πάλι αργούμε. Πάλι κωφεύουμε.

Διακηρύξεις και… πράσινη επικοινωνία δεν αρκούν. Η Ευρώπη έχει θυμώσει πολύ με εμάς. Θα μας τιμωρήσει. Θα μας επιβάλει πρόστιμα. Και μάλιστα τσουχτερά. Δεν είναι λίγα τα 34.000 ευρώ για καθεμία από τις 300 παράνομες χωματερές! Και αναρωτιέμαι: Εκοψαν συντάξεις και μισθούς για να μαζέψουν χρήματα που πρέπει να δώσουν γιατί ξέχασαν και αδιαφόρησαν να κάνουν έργα για τα απορρίμματα;».

 ……………………………………………………………………………………………………………………………..
Η συντάκτρια ανάμεσα στα παραδείγματα της αναφέρει και την πόλη της Μεγαλόπολης!
Και είναι ίσως καιρός τώρα ειδικά που πλησιάζουν και οι δημοτικές εκλογές να ασχοληθούμε λίγο πιο πολύ με το ζήτημα των σκουπιδιών..!!!
 ………………………………………………………………………………………………………………………………

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img

Φωτιά κοντά στα διόδια της Βελιγοστής – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (pics,vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή κοντά στα διόδια της Βελιγόστης, στον...

Από τη Μπερτσιά έως τη Λυκόσουρα: Τα τρία έργα που ξεκινούν στην Αρκαδία (video)

Τρεις σημαντικές συμβάσεις για έργα που αφορούν την ενίσχυση των υποδομών και της οδικής...

Σύλληψη στη Μεγαλόπολη – 56χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Χθες το πρωί, αστυνομικοί της Μεγαλόπολης προχώρησαν στη σύλληψη ενός 56χρονου, ο οποίος αναζητούνταν...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Κοτύλιο

Δείτε τις αφίσες με τις εκδηλώσεις στο Κοτύλιο Μεγαλόπολης

Στήριξη στους νέους της Μεγαλόπολης – Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός σε νέους έως 29 ετών

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Αναπτυξιακή Αρκαδία υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση προγράμματος...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img