Δημιουργία νέου τμήματος Βρεφικής Φροντίδας στο Βρεφονηπιακό Σταθμό στην Μεγαλόπολη

0
335

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεγαλόπολης Ιωάννης Μπάζιος,  ενημέρωσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, σχετικά με την δημιουργία νέου τμήματος Βρεφικής Φροντίδας στο Βρεφονηπιακό Σταθμό.

Στην έναρξη του συμβουλίου , ο κ. Μπάζιος έκανε μια μικρή τοποθέτηση για το θέμα ενημερώνοντας πως το Δ.Σ. της επιχείρησης έκανε αίτημα και κατάφερε να πάρει επιχορήγηση 20.500 από το υπουργείο Εσωτερικών. Με αυτά τα χρήματα δημιουργείται ένα επιπλέον τμήμα βρεφών έως 2.5 ετών , μια νέα αίθουσα που θα δέχεται περίπου 30 βρέφη .

Όπως ανέφερε ο κ. Μπάζιος ο συνολικός αριθμός φέτος που θα φιλοξενηθούν είναι 38 παιδιά άνω των 2.5 ετών , από 15 βρέφη που είχε 27 έως 2.5 ετών,  σύνολο 65 και ένα επιπλέον 10% δηλαδή 75 παιδιά .
Επίσης ανακοίνωσε ότι τα τροφεία μετά από εισήγηση του πρόεδρου της επιχείρησης μειώθηκαν στα 100 ευρώ από τα 200 που ήταν μέχρι τώρα, μια μείωση πολύ μεγάλη.

Τέλος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό  όπως επίσης και τα μέλη του ΔΣ της επιχείρησης που στηρίζουν με τις ομόφωνες αποφάσεις τους όλες τις δράσεις.

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεγαλόπολης , εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 20.451,18  για τη δημιουργία νέου τμήματος βρεφικής φροντίδας στο Βρεφονηπιακό Σταθμό,  αυξάνοντας τον αριθμό των βρεφών που θα μπορούν να φιλοξενηθούν  από 15 σε 30.

Με την ίδρυση του νέου τμήματος βρεφικής φροντίδας θα εξυπηρετηθούν περισσότερες εργαζόμενες μητέρες , καθώς ο Βρεφονηπιακός Σταθμός είναι ο μοναδικός στην πόλη που δύναται να φιλοξενήσει βρέφη έως 2,5 ετών.

Επίσης από το νέο σχολικό έτος η μηνιαία συνδρομή για κάθε παιδί που θα φιλοξενείται στο Βρεφονηπιακό Σταθμό ανέρχεται σε 100,00€

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΑΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

δείτε το βίντεο από την ενημέρωση:

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here