Δηλώσεις Σταθάκη μετά την κινητοποίηση για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ

0
1860

Μετά την σημερινή κινητοποίηση των κατοίκων και εργαζομένων της Μεγαλόπολης , μαζί με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και άλλους φορείς έξω από το Υπουργείο Ενέργειας , ακολούθησε μια συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σταθάκη. Από το Υπουργείο κυκλοφόρησε πριν λίγο η ενημέρωση που σας δημοσιεύουμε σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής.

“Ισχυρές εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας, αλλά και επιπρόσθετα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες από την αποεπένδυση του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ θα διασφαλίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.”

Ο Υπουργός Π.ΕΝ., Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ανέφερε τα εξής:

«Ενημέρωσα τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και της ΓΕΝΟΠ/Δ.Ε.Η. για την πορεία των συζητήσεων και το σχέδιο στο οποίο θα καταλήξουμε έως το τέλος της εβδομάδας για την παραχώρηση μονάδων. Ταυτόχρονα τους ενημέρωσα και για τις διαδικασίες με τις οποίες επιδιώκουμε η παραχώρηση αυτή να μην οδηγήσει στη διάλυση της τοπικής κοινωνίας και της απασχόλησης, όπως υπάρχουν εύλογα ανησυχίες. Το αντίθετο, θα υπάρξουν ισχυρές εγγυήσεις και για τις θέσεις απασχόλησης, καθώς και επιπρόσθετα οφέλη που μπορούμε να συζητήσουμε με τις τοπικές κοινωνίες. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, μετά τα Χριστούγεννα, προτίθεμαι να επισκεφτώ τη Μεγαλόπολη για να πραγματοποιήσω μία ευρεία συνάντηση με την Περιφέρεια, την τοπική κοινωνία και με τους εκπροσώπους της Δ.Ε.Η., ώστε να θέσουμε όλα τα ζητήματα σε ανοιχτό διάλογο. Είναι κατανοητό ότι υπάρχει αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, αλλά όταν καθίσουν στο τραπέζι όλες οι πλευρές επιδιώκουμε να γίνει ένας πολύ ειλικρινής διάλογος και να οδηγηθούμε σε σημαντικές αποφάσεις. Το τονίζω, είναι επιδίωξη της Κυβέρνησης να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας».

Στη συνάντηση με τον Υπουργό συμμετείχαν, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμίας, ο Θανάσης Πετράκος από τη ΛΑΕ, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης, Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Διονύσης Παπαδόπουλος και Γιώργος Μαρκολιάς, καθώς και αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με επικεφαλής, το πρόεδρο, Γιώργο Αδαμίδη και τον γενικό γραμματέα Αντώνη Καρρά.

Η ενημέρωση που έχουμε σαν Καφενείο της Μεγαλόπολης είναι ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν στον Υπουργό  ότι είναι κάθετα αντίθετοι με την πώληση των μονάδων και δεν συζητούν επιμέρους θέματα. Θα αναμένουμε αύριο Τετάρτη την απάντηση του Συντονιστικού Οργάνου Μεγαλόπολης , τόσο στις δηλώσεις Σταθάκη όσο και για την πορεία των κινητοποιήσεων.

δείτε στο βίντεο του Σάκη Μάστορα τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μετά την συνάντηση:

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here