ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» ΕΠΙ...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

                                                                                               Τρίπολη, 3 Απριλίου 2011

Με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού «οικονομικού έτους 2011» ο Παναγιώτης  Βαλασόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ψηφίσθηκε ο πρώτος προϋπολογισμός της. Ένας προϋπολογισμός, που αφού πέρασε από «σαράντα κύματα» γραφειοκρατικών διαδικασιών, με τους αρμοδίους να τον εμφανίζουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, τελικά ήταν ένα πόνημα που ακόμα και πρωτοετής φοιτητής θα αντιλαμβανόταν πως δεν είχε απολύτως καμία στόχευση, παρά μόνο να είναι ψηφισθεί μέχρι τις 31/03/2011, όπως ορίζει ο Νόμος.
    Χαρακτηριστικό της προχειρότητας με την οποία συντάχθηκε ο προυπολογισμός, είναι πως δεν παρουσίαζε κανένα στοιχείο της απογραφής, που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 28/02/2011, με αποτέλεσμα τα στοιχεία των εξόδων  να υπολείπονται των πραγματικών. Αντίστοιχα, τα στοιχεία των προβλεπόμενων εσόδων είναι μετέωρα, αφού και υπέρμετρα αισιόδοξα εμφανίζονται αλλά είναι και αμφίβολο στο κατά πόσο θα  εισπραχθούν στο ποσοστό που περιγράφεται. Και αυτό είναι κάτι που επισημαίνουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του γενικού λογιστηρίου του κράτους.
      Η μη κατανομή από το αρμόδιο υπουργείο των φετινών Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, η πρόβλεψη για αύξηση των εσόδων από ίδιες πηγές, σε μια περίοδο κρίσης και βαθιάς ύφεσης, όταν το ίδιο του υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται μεγάλη υστέρηση εσόδων και απόκλιση από τους στόχους του, τον κάνουν ανεφάρμοστο και μη ρεαλιστικό.
    Ο ισοσκελισμός του προυπολογισμού είναι υποχρέωση βάσει Νόμου. Ο συγκεκριμένος όμως προυπολογισμός είναι  σαφέστατα αντιαναπτυξιακός, αφού δεν υπάρχει Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με αντίστοιχες προβλέψεις , ενώ αναπαράγει την παθογένεια του συστήματος, που υπήρχε στην τοπική αυτοδιοίκηση και υποτίθεται ότι θεράπευσε ο «Καλλικράτης».
    Είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα, θα χρειαστεί αναμόρφωση και ότι πριν το καλοκαίρι δεν θα γνωρίζουμε τα ακριβή μεγέθη του, αφού τότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η έκδοση των σχετικών αποφάσεων, για τις πιστώσεις του οικ. έτους 2011 από τα αρμόδια Υπουργεία.
    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε,  στο προσεχές μέλλον, το νέο σχέδιο προϋπολογισμού καθώς και την πραγματική πρόταση για την δημιουργία αναπτυξιακών προϋποθέσεων. Μόνο η ανάπτυξη θα προσδώσει και νέους πόρους στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να μειώσουμε την απόλυτη εξάρτιση από τις πηγές χρηματοδότησης της κεντρικής εξουσίας , αλλά και πραγματικά θα βάλει σε νέα τροχιά την Περιφέρεια μας και την Αρκαδία»

       ΠΑΝ. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ