ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ

Με αφορμή όσα είχαν δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο, σχετικά με δηλώσεις του τέως Δημάρχου Γόρτυνος που αφορούν στο χρηματικό υπόλοιπο που είχε παραδώσει ο τέως Δήμος Γόρτυνος στο νέο «καλλικρατικό» Δήμο Μεγαλόπολης, οι οποίες δυστυχώς εξακολουθούν να αναπαράγονται για λόγους εντυπώσεων, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Παναγιώτης Μπούρας, δήλωσε τα ακόλουθα:

O κ. Μιχόπουλος, σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, ισχυρίζεται ότι παρέδωσε στις 31.12.2010 στο νέο Δήμο Μεγαλόπολης, ως αποτέλεσμα της δήθεν χρηστής διαχείρισης που είχε εφαρμόσει όταν υπηρετούσε τον τέως Δήμο Γόρτυνος, χρηματικό υπόλοιπο ύψους 383.486,60€, εννοώντας ότι επρόκειτο για χρηματικό ποσό που μπορούσε να διατεθεί για την κάλυψη οποιονδήποτε δαπανών από το νέο Δήμο.

Η αλήθεια έχει ως εξής:

Ο τέως Δήμος Γόρτυνος παρέδωσε στον Καλλικρατικό Δήμο Μεγαλόπολης στις 31.12.2010 χρηματικό υπόλοιπο ύψους 383.486,60€.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των Υπηρεσιών του Δήμου, το χρηματικό υπόλοιπο στις 31.12.2010 του τέως Δήμου Γόρτυνος ήταν ύψους 398.387,30 €, εκ των οποίων:
– 14.900,40 € προέρχονται από Τακτικά Έσοδα
– 539,46 € προέρχονται από ανειδίκευτα Έκτακτα Έσοδα και
– 382.947,44 € προέρχονται από ειδικευμένα Έκτακτα Έσοδα.

Ωστόσο, τα ειδικευμένα έκτακτα έσοδα, ύψους 382.947,44 €, τα οποία αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος του χρηματικού υπολοίπου προορίζονταν:
– για την πληρωμή λογαριασμών του έργου με τίτλο «Οδοποϊα στα ΤΔ Ζώνης προς Τρίλοφο-Καλυβάκια, Κωτίλιο-Παλάτου Δ. Γόρτυνος», από πιστώσεις 3ου Ε.Α.Π., ποσού 105.000,00 €
– για την πληρωμή λογαριασμών του έργου με τίτλο «Ηλεκτροφωτισμός Κοινόχρηστων Χώρων. Πλατειών, Αναπλάσεις, Παιδικές Χαρές στα πληττόμενα ΤΔ του Δήμου» από πιστώσεις 3ου Ε.Α.Π., ποσού 83.057,92 €
– για την πληρωμή λογαριασμών του έργου με τίτλο «Αναπλάσεις Κοινόχρηστων Χώρων Πλατειών Δήμου Γόρτυνος», από πιστώσεις δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ποσού 191.387,99 € και
– για τη μισθοδοσία μόνιμου προσωπικού ΚΕΠ, από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, ποσού 3.494,75 €.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το χρηματικό υπόλοιπο που παρέδωσε ο Δήμος Γόρτυνος στις 31.12.2010 στο νέο Δήμο Μεγαλόπολης προοριζόταν, στο μεγαλύτερο μέρος του για την αποπληρωμή συγκεκριμένων (3) έργων, που σημαίνει ότι δε μπορούσε να διατεθεί για νέες δαπάνες από το Δήμο Μεγαλόπολης.
Δηλαδή, επρόκειτο για χρηματικό υπόλοιπο που ήταν δεσμευμένο και όχι ελεύθερα διαθέσιμο.
Αντ’ αυτού ο τέως Δήμος Γόρτυνος, έφερε «προίκα» ακάλυπτων οφειλών ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία κλήθηκε ο νέος Δήμος Μεγαλόπολης να καλύψει με πιστώσεις που θα μπορούσαν να διατεθούν για νέα έργα και λοιπές δαπάνες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των Υπηρεσιών του Δήμου, το διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2011 έως και τα τέλη του 2013 πληρώθηκαν τα παρακάτω «φέσια»:

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το σχετικό κείμενο με τα ποσά και τα έργα….

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΕΩΣ Δ ΓΟΡΤΥΝΟΣ

 

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια