ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!

Στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και στο δημοσιογράφο Π. Τσουτσια μίλησε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος. Μεταξύ άλλων, είπε…     
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ:
    · Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά δεν έχει αντιμετωπίσει τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης με σκληρή κομματική παρέμβαση, με το βραχίονα του κόμματος να παρεμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες. Τον πρώτο λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες. Εμείς θα υποστηρίξουμε υποψηφίους, οι οποίοι προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας ή προέρχονται από τον ευρύτερο φιλελεύθερο κεντροδεξιό χώρο. Δεν πάμε με στενά κομματικά κριτήρια στη στήριξη που θα παρέχουμε. Και γι΄ αυτό, έχουμε αποφύγει τη λογική του κομματικού χρίσματος, των εσωκομματικών διαδικασιών με τις οποίες θα μπορούσαμε να επιλέξουμε υποψηφίους. Μου είπαν κάποιοι «μα γιατί δεν κάνετε μια ανοιχτή διαδικασία με ψηφοφορία, όπως κάνατε για την ανάδειξη του αρχηγού;». Μα γιατί τότε τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας θα αποφάσιζαν για τον υποψήφιο του κόμματος πια στην κάθε τοπική κοινωνία, ενώ δεν είναι έτσι. Εμείς στηρίζουμε προσωπικότητες, που είτε είναι εν ενεργεία Δήμαρχοι, αυτή τη στιγμή, είτε κάποιοι άλλοι, οι οποίοι φιλοδοξούν να αναδειχθούν στο αξίωμα του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη και δεν προέρχονται, κατ΄ ανάγκην, από το στενό κομματικό μας χώρο.
    ·
Στις Περιφέρειες θα είναι περισσότερο πολιτική η ψήφος, διότι δεν είναι στην πρώτη, τουλάχιστον, αναμέτρηση εφικτό οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες να οργανώσουν το δικό τους περιφερειακό μηχανισμό, τον οποίο θα στηρίξουν καθαρά σε τοπικές πρωτοβουλίες. Εκεί η ψήφος θα είναι περισσότερο πολιτική, εκεί εμείς έχουμε θέσει ως στρατηγικό μας στόχο την ανάδειξη του αναπτυξιακού οράματος κάθε Περιφέρειας. Θα υπάρχουν προτάσεις από την πλευρά των υποψηφίων, τους οποίους θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία, για το πώς βλέπουν την ανάπτυξη της κάθε περιφέρειας (σε ενιαίο πια πολιτικό λόγο για κάθε περιφέρεια και όχι για κάθε Νομό χωριστά) και για το πως θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση των πόρων της 4ης Προγραμματικής Περιόδου, οι οποίοι – σε σημαντικό βαθμό – παραμένουν αναξιοποίητοι, διότι υπάρχει σοβαρή υστέρηση στην υποβολή προτάσεων, προκηρύξεων κ.τ.λ.

 Από την σελίδα  arcadiaportal.
……………………………………………………………………………………………………………………………..

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση η Νέα Δημοκρατία να δώσει στήριξη ας πούμε στην πόλη της Μεγαλόπολης σε  υποψήφιο που δεν προέρχονται, κατ΄ ανάγκην, από το στενό κομματικό  χώρο της!!!
Αυτό προκύπτει από την δήλωση του Γραμματέα κ Ανδρέα Λυκουρέντζου! Μια δήλωση η οποία δείχνει την  νοοτροπία του νέου προέδρου του κόμματος ο οποίος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να επιλέξουν μόνες τους ποιούς θεωρούν οτι είναι ικανοί να τους εκπροσωπούν και έχει επίσης δηλώσει σαφέστατα ότι δεν θα δώσει χρίσματα στους μικρούς δήμους.
Είναι πλέον σίγουρο ότι στις ερχόμενες εκλογές οι περισσότεροι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι ανεξάρτητοι , θα αποφεύγουν τους κομματικούς εναγκαλισμούς και το κυριότερο οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα μπορούν πιο ελεύθερα να απομακρύνονται από το στενό κομματικό πυρήνα και να συνεργάζονται με όποιον θέλουν!!!!
………………………………………………………………………………………………………………………………

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια