ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

0
155

Τι απαντά ο δήμαρχος Μεγαλόπολης σε όσους λένε ότι ήταν κατόπιν συμφωνίας του η μεταφορά των απορριμμάτων στην Μεγαλόπολη και τι λέει για τους εργολάβους

Το ρητό “Οφθαλμό αντί οφθαλμού” και “οδόντα αντί οδόντος” θυμίζουν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σήμερα το πρωί στην πόλη της Μεγαλόπολης, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο www.arcadiaportal.gr ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας που βρέθηκε στην Τρίπολη για τη συνεδρίαση του Φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων όπου και θα συζητείτο το θέμα που προέκυψε με την παράνομη μεταφορά απορριμμάτων στην Γέφυρα.

Ο δήμαρχος απαντώντας σε ερώτησή μας για το τι ακριβώς συνέβη το πρωί με την “σύλληψή” του και την μεταφορά του στο ΑΤ Μεγαλόπολης μας είπε:

“Είχαμε ένα θερμό επεισόδιο.Ο εργολάβος που μετέφερε σκουπίδια από την Τρίπολη στη Γέφυρα, κατήγγειλε το δήμο ότι κάνει παράνομη ταφή απορριμμάτων.
Έτσι το ΑΤ Μεγαλόπολης έστειλε περιπολικά και συνέλαβε τους εργαζόμενους του δήμου που έκαναν αποκατάσταση του χώρου του ΧΑΔΑ.
Δυστυχώς είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη, ιδιαίτερα στο κομμάτι εκείνο που οι εργολάβοι που αντρώθηκαν μέσω παράνομων διαδικασιών να γίνονται τιμητές για το περιβάλλον. Δεν το δεχόμαστε σε καμιά περίπτωση.
Ο δήμος Μεγαλόπολης έχει προχωρήσει και περιμένει σύντομα αδειοδότηση γαι τοποθέτηση δεματοποιητή- κομποστοποιητή σε εκείνο το χώρο και προχωρούσαν κάποιες εργασίες προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Για τη διαχείριση των δικών του σκουπιδιών ο δήμαρχος σημείωσε πως “διαχειριζόμαστε εκ των ενόντων τα σκουπίδια μας μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν τα διαχειριζόμαστε στο οικόπεδο του γείτονα αλλά στον τόπο μας”.

Τον ρωτήσαμε τι έχει να πει σε όσους λένε ότι ήταν κατόπιν συννενόησης μαζί του η μεταφορά των απορριμμάτων και ιδιαίτερα ενοχλημένος μας δήλωσε πως “αυτό δεν είναι απλώς κακόβουλο, είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Εδώ και δύο μήνες είχα ενημερώσει μόνος μου την Αστυνομία και την Περιφέρεια, ενώ είχα πει και στον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ ότι αν τους πιάσω θα τους κόψω τα πόδια. Αυτό με αυτά που ακούγονται έχει τεράστια απόσταση. Λυπάμαι και θλίβομαι όταν λέγονται τέτοιες αναλήθειες και δημιουργούνται αθλιότητες, βάζοντας το θέμα σε πολιτική αντιπαράθεση και όχι για να το λύσουμε”.

Μάλιστα ο κ. Μπούρας ανέφερε ως παράδειγμα για την ευαισθησία που δείχνει σε ζητήματα περιβαλλοντικά και το γεγονός ότι με ενέργειες του έχει σταματήσει στην επιτροπή αναφορών η κατασκευή ΧΔΒΑ στην Μεγαλόπολη και σημείωσε κλείνοντας πως όλα τα άλλα “είναι ψευδή και τα διαψεύσει κατηγορηματικά”.

Ε.Τ. Από το ARCADIA PORTAL

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here