ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ"Δεν χωράνε" οι λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης στο σύστημα

“Δεν χωράνε” οι λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης στο σύστημα

Απόψε το βράδυ , ξημερώματα Σαββάτου 21 Νοεμβρίου, θα βγει πάλι εκτός λειτουργίας η μονάδα 4 της θυγατρικής της ΔΕΗ Λιγνιτική Α.Ε. στην Μεγαλόπολη.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε ότι οι λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης “δεν χωρούν” στο σύστημα και στους σχεδιασμούς της ΔΕΗ.

Στην Δυτική Μακεδονία είναι σε λειτουργία 4 συνολικά λιγνιτικές μονάδες, οι 3 από αυτές για να καλύπτουν την λειτουργία των τηλεθερμάνσεων και η 4η αυτή της Μελίτης, η οποία όπως σας είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο δεν έχει δικό της ορυχείο και αγοράζει πανάκριβα τον λιγνίτη από ιδιώτες. Στην Μεγαλόπολη όλα σβηστά.

Και όλα αυτά την στιγμή που από την 1η Νοεμβρίου εφαρμόζονται νέοι κανόνες στην αγορά ηλεκτρισμού και μπορεί η ΔΕΗ να θέτει σε λειτουργία όποια λιγνιτική μονάδα θέλει, άσχετα της τιμής της. Αυτό το εφαρμόζει η ΔΕΗ στην Μακεδονία αλλά όχι στην Μεγαλόπολη. H ΔΕΗ πολύ απλά μπορεί πλέον να θέτει σε λειτουργία όποια μονάδα θέλει και το ρεύμα που παράγει να το οδηγεί με ιδιωτικά συμβόλαια σε καταναλωτές της διεύθυνσης εμπορίας. Με το ίδιο τρόπο θα λειτουργήσει και το ένα κομμάτι του φωτοβολταϊκού που θα γίνει στην περιοχή μας.

Έτσι από την 1η Νοεμβρίου που ξεκίνησε η εφαρμογή του TargetModel , σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας η συμμετοχή του λιγνίτη στο μείγμα παραγωγής έχει αυξηθεί στο 16%, από το μονοψήφιο μερίδιο, γύρω στο 5-6%, που είχε διαμορφωθεί στο προηγούμενο χρονικό διάστημα μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου.

Δεν ξέρω πόσοι στην Μεγαλόπολη αντιλαμβάνονται πόσο αρνητικό είναι αυτό που συμβαίνει. Πως με όλα αυτά υποβαθμίζεται συνεχώς το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και στρώνεται το χαλί της μείωσης προσωπικού και της ερημοποίησης της περιοχής.

Από ότι φαίνεται στην Δυτική Μακεδονία το γνωρίζουν, έτσι στελέχη των εργοστασίων, αιρετοί και συνδικαλιστές έχουν καταφέρει να έχουν σε λειτουργία αυτές τις 4 μονάδες, εμείς εδώ όπως πάντα, περιμένουμε με το χέρι απλωμένο , να λάβουμε όποιο κομματάκι μας πετάξουν.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,832ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια