Δεν χρειάστηκε και πολύ “ψηστήρι” από το Σταθάκη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

0
652

Στο γραφείο του Γιώργου Σταθάκη στη Μεσογείων για “ψηστήρι” συγκεντρώθηκαν χθες βουλευτές και πολιτευτές ΣΥΡΙΖΑ από τους νομούς της Δ.Μακεδονίας και της Αρκαδίας, όπου βρίσκονται οι προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ.

Διέκρινα μεταξύ άλλων τον βουλευτή Κοζάνης Μίμη Δημητριάδη που παλαιότερα επέμενε ότι δεν υπάρχει θέμα πώλησης εργoστασίων της ΔΕΗ, όπως και τον βουλευτή Αρκαδίας Γιώργο Παπαηλιού, που είχε πρόσφατα δηλώσει την αντίθεσή του στην εκποίηση του ΑΗΣ Μεγαλόπολης.

Μην φανταστείτε ότι χρειάστηκε και πολύ μασάζ από τον Σταθάκη. Μαθαίνω πως πήγαν ήδη “ψημένοι” στη συνάντηση.

“Σύμφωνοι, αλλά ο Παπαηλιού βγήκε πρόσφατα και τάχθηκε δημόσια κατά της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη”, είπα στον συνομιλητή μου.
Εκείνος χαμογέλασε με νόημα, και κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται να επιμείνω.

Τέλος πάντων το μενού είχε κάθε είδους επιχειρήματα : Οτι θα διατηρηθούν στις προς πώληση μονάδες και οι 1.300 θέσεις εργασίας (όλες, το βλέπω χλωμό), ότι η ΔΕΗ θα πάρει σαν αντισταθμιστικά οφέλη την παράταση ζωής των προς απόσυρση μονάδων σε Αμύνταιο και Καρδιά (διαφορετικά ο κόσμος εκεί θα έμενε χωρίς δουλειά), ότι η λύση που επελέγη είναι σαφώς καλύτερη από την “Μικρή ΔΕΗ” του Σαμαρά, ότι ούτως ή άλλως έρχεται η μεταλιγνιτική εποχή λόγω περιβαλλοντικής νομοθεσίας της Κομισιόν και άρα πρέπει να σκεφτούμε στροφή στην πράσινη ενέργεια, κ.ο.κ.

Πείτε μου ποια άλλη κυβέρνηση θα πωλούσε μονάδες της ΔΕΗ και δεν θα άνοιγε μύτη…

energypress.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here