Δεν κατέθεσε βελτιωμένη προσφορά για τη Μελίτη η Μυτιληναίος – Οριστικοποιείται η αποτυχία του διαγωνισμού

0
357

Παρήλθε χωρίς αποτέλεσμα η προθεσμία που είχε δοθεί για σήμερα στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να κατατεθεί βελτιωμένη προσφορά από την Μυτιληναίος για τη μονάδα της Μελίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες αργά το απόγευμα, η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει στη ΔΕΗ ότι δεν θα καταθέσει βελτιωμένη οικονομική προσφορά.

Κατόπιν τούτων αναμένεται η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕH στις 4 το μεσημέρι προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη της δεσμευτικής προσφοράς που υπέβαλε προχθές η “Μυτιληναίος” και αφορούσε τη μονάδα της Μελίτης, αλλά και να αποφασίσει συνολικά για την έκβαση του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών (Μεγαλόπολη και Μελίτη).

Η απόρριψη της προσφοράς Μυτιληναίου θεωρείται δεδομένη, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η απόστασή της από την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή είναι χαώδης…

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από την κυβέρνηση, εφόσον ο διαγωνισμός δεν καταλήξει σε πώληση και για την εταιρεία της Μελίτης (ήδη από την Τετάρτη έχει ναυαγήσει η πώληση της εταιρείας της Μεγαλόπολης) τότε ξεκινούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη μέρα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θοδωρής Παναγούλης από το energypress.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here