xabilomati9-2-23
spot_img
ΑρχικήΒΟΥΛΕΥΤΕΣΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΣΑΣ!!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΣΑΣ!!

Μερικά από τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση με την διαδικασία του κατεπείγοντος, είναι και αυτά που αφορούν τους εργαζόμενους στην Δ.Ε.Η..
Για να δούμε όμως πιο λεπτομερώς τι τελικά πετυχαίνει η κυβέρνηση.

Κόβει 7% από τον μισθό και τα επιδόματα
Κόβει 30 από το δώρο του πάσχα των χριστουγένων και του επιδόματος αδείας.
Από τα παραπάνω προκύπτει ένα ποσό της τάξης των 150 με 170 εκατ. ευρώ το οποίο όμως δεν πάει στα ταμεία του κράτους και αυτό γιατί η Δ.Ε.Η. είναι κατα 49% μετοχοποιημένη. Δηλαδή με νόμο η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση, μας παίρνει 80 εκατ. ευρώ περίπου από τις τσέπες και τα δίνει στους μετόχους, στο κεφάλαιο, στις τράπεζες!!
Από τα υπόλοιπα χρήματα που μένουν πάλι δεν μπαίνει τίποτα στο ταμείο του κράτους γιατί τα χρήματα θα μείνουν στα ταμεία της επιχείρησης. Και επειδή η Δ.Ε.Η. είναι κερδοφόρα επιχείρηση δεν θα χρειαστεί καμία χρηματοδότηση, οπότε δεν υπάρχει κανένα όφελος! Όλα δηλαδή γίνονται για τους λίγους και ισχυρούς σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων!

Επόμενο μέτρο είναι η περικοπή 10% από το ασφαλιστικό ταμείο της Δ.Ε.Η.
Ήδη έχουν περικοπεί από την αρχή της χρονιάς 15% περίπου και τώρα πλέον οι εργαζόμενοι που θα φεύγουβ σε σύνταξη δεν θα έχουν χρήματα να πάρουν εφάπαξ , ούτε να πάρουν σύνταξη! Και για να προλάβω όλους αυτούς που έχουν πιστέψει την παραπληροφόρηση θα σας πώ τα εξής.
Οι εργαζόμενοι στην Δ.Ε.Η. έχουν μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους….από την αρχή της λειτουργίας της  Δ.Ε.Η.  υπάρχει αυτασφάλιση στον εργοδότη, δηλαδή οι κρατήσεις που πλήρωναν οι εργαζόμενοι πήγαιναν στην επιχείρηση  η οποία με τα χρήματα αυτά έκανε επενδύσεις χωρίς να χρειάζεται να πάρει κανένα δάνειο!Έτσι φτάσαμε στο σημείο η Δ.Ε.Η. να μεγαλουργήσει να γίνει ο εξηλεκτρισμός όλης της χώρας και να έχουμε ακόμα και σήμερα που μιλάμε το πιο φτηνό ρεύμα σε όλη την ευρώπη!
Ποτέ κανένας έλληνας φορολογούμενος δεν έχει πληρώσει ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ για το ταμείο των εργαζομένων της Δ.Ε.Η.
Οι εργαζόμενοι δηλαδή έχουν περιουσία ενσωματωμένη στην περιουσία της επιχείρησης και σύμφωνα με 3 αναλογιδτικές μελέτες που έχουν γίνει από διαφορετικές κυβερνήσεις είναι βιώσιμη και αυξάνεται συνεχώς!
Όταν έγινε η μετοχοποίηση της Δ.Ε.Η. το κράτος πήρε την περιουσία αυτή και  με νόμο που ψήφισε το 95% των βουλευτών ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει κάθε χρόνο στο ταμείο των εργαζομένων το ποσό που χρειάζεται για να υπάρχουν φάρμακα, γιατροί,συντάξεις και εφάπαξ. Μάλιστα είναι καθαρά γραμμένο στον νόμο ότι αυτό γίνετε έναντι αντιπαροχής στην ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων!
Και έρχεται τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αυτή έκανε τον νόμο το 2001 και ξεχνάει την περιουσία , ξεχνάει και αθετεί τις συμφωνίες και με το έτσι θέλω κλέβει τα χρήματα!

Με τις κινήσεις της αυτές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει αυτό που επιχείρησε  και η προηγούμενη κυβέρνηση , να βάλει όλους εμάς τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ αντιμέτωπους με την κοινωνία με την παραπληροφόρηση , τα ψέμματα , την κοροιδία ότι είμαστε προνομιούχοι και υψηλόμισθοι!

Τέλος με τον νόμο αυτό παγώνει τις προσλήψεις για τις οποίες πριν 10 μέρες είχε ανακοινώσει και διαβεβαιώσει ότι θα γίνουν κανονικά!
Παγώνοντας τις προσλήψεις και με τις αποχωρήσεις που θα υπάρχουν πλέον η Δ.Ε.Η.  δεν μπορεί να λειτουργήσει και έτσι αναγκαστικά η κυβέρνηση την παραδίδει στα χέρια των ιδιωτών οι οποίοι χρόνια τώρα περιμένουν να την αγοράσουν…κομμάτι κομμάτι όμως και σε εξευτελιστική τιμή!
Επίσης δεν θα γίνει καμία οικονομία  στην Δ.Ε.Η. μια και οι κενές θέσεις καλύπτονται με υπερωρίες και με εργολάβους!
Οι εργαζόμενοι στην Δ.Ε.Η. έχουν δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν θέλουν τις υπερωρίες , θέλουν να γίνουν νέες προσλήψεις τώρα!

Τέλος έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα στο κλείσιμο του νομοσχεδίου η εγγραφή ότι όλα αυτά υπερισχύουν των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μια κίνηση που ούτε η χούντα δεν είχε τολμήσει να κάνει και θα μείνει στην ιστορία!

Είναι απόλυτα σαφές και δεν το αρνείται κανείς ότι όλα τα παραπάνω μέτρα δεν έχουν σαν σκοπό την μείωση ελλειμάτων, ούτε την οικονομία. έχουν σαν στόχο την διάλυση της ΔΕΗ , έχουν σαν στόχο να λυγίσουν και να υποτάξουν τους εργαζομένους και να κάνουν ακόμα πιο πλούσιους τις 50 οικογένειες της Ελλάδας που έχουν μαζέψει τον πλούτο της χώρας!

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ θα κάνουν αυτό που πολύ
καλά ξέρουν και θα πολεμήσουν να μηνισχ
ύσουν τα νέα μέτρα!

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ δεν δεχόμαστε να δώσουμε τα χρήματα μας για ακόμη μια φορά στους λίγους και ισχυρούς κλέφτες της χώρας και στους πληρωμένους πολιτικούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν!

Κατεβαίνουμε σε αγώνα σκληρό και μεγάλης διάρκειας για να προστατέψουμε την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, για να συνεχίσουν όλοι οι Έλληνες  να απολαμβάνουν σε φτηνή τιμή το κοινωνικό αγαθό που λέγετε ηλεκτρική ενέργεια!

Για να δώσουμε ελπίδα στους νέους ανθρώπους που 5 χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις τους έχουν κάνει όμηρους των πολιτικών τους και τους συμπεριφέρονται σαν να είναι σκλάβοι και ζώα!
Για να μπορέσει ο κάθε ένας συνταξιούχος να απολαύσει το υπόλοιπο της ζωής του αξιοπρεπώς και να μπορεί να είναι υγειής και όχι βάρος στα παιδιά του και να τον οδηγεί η κυβέρνηση στο περιθώριο και την εξάντληση!
Για να προστατέψουμε το εισόδημα και την ασφάλεια της εργασίας μας που με αίμα πληρώνουμε καθημερινά το μεγαλύτερο τίμημα και από την άλλη έχουμε τους πληρωμένους δημοσιογράφους και διάφορα λαμόγια να μας λένε ρετιρέ και προνομιούχους!

Θέλουμε να έχουμε μαζί μας όλη την κοινωνία και όλους τους φορείς, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.Άλλωστε όλα τα παραπάνω πιάνουν όλους τους εργαζόμενους !!

Ελάτε όλοι μαζί μας να βγούμε στους δρόμους , να σηκωθούμε από τον καναπέ που μας έχουν βάλει να καθόμαστε και να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση με την δύναμη που έχουμε σε αυτούς που θέλουν να μας κλέψουν σε όποιο κόμμα και σε όποια πολιτική ανήκουν!!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΣΑΣ!!

Αλεβίζος Παναγιώτης 

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,580ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,301ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ