ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

0
157

Λάβαμε χθες και δημοσιεύσαμε την απάντηση του Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Χρόνη , σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης.

Παρόλο που κάποιοι συμπολίτες μας βγήκαν χθες και σχεδόν πανηγύριζαν και αναφέρουν ότι με την επιστολή που έστειλε ο κ. Χρόνης , λύθηκαν τα προβλήματα, εδώ στο Καφενείο της Μεγαλόπολης έχουμε μια εντελώς διαφορετική άποψη και παρακάτω θα σας την αναλύσουμε.

Θέλουμε εξ αρχής να σημειώσουμε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον κ. Χρόνη, θέλουμε μόνο να δοθούν συγκεκριμένες και ουσιαστικές λύσεις. Με μοναδικό κριτήριο αυτές τις σκέψεις θα αναλύσουμε κομμάτι – κομμάτι την επιστολή……

Οι λύσεις που προτείνει ο κ. Χρόνης αναφέρονται ως εξής με βάση τα όσα αναφέρονται:

1.Η έλλειψη οδηγών στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης θα αποκατασταθεί και τούτο διότι:
α) Ηλθαμε σε συμφωνία με τον κ. Δήμαρχο ο οποίος και μας διαθέτει έναν οδηγό για να καλύψει τις ανάγκες μας, θα υπογραφεί προγραμματική συμφωνία.

Στις 11 Απριλίου που δημοσιοποιήθηκε το θέμα από το Καφενείο της Μεγαλόπολης, την προηγούμενη ημέρα ο κ. Μπούρας είχε δεσμευθεί ότι θα παραχωρήσει έναν οδηγό. Αυτό ακόμα δεν έχει γίνει σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος ο κ. Χρόνης. Ακόμα και τώρα δεν μας αναφέρει πότε θα γίνει αυτό. Επίσης δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο οδηγός αυτός θα πρέπει να έχει περάσει την σχολή του ΕΚΑΒ.
β) Ο ένας οδηγός που έχει αποσπασθεί στον Ψυχιατρικό Τομέα του Γ.Π.Ν.Τρίπολης, θα επιστρέψει σταδιακά στο Κέντρο Υγείας.

Πραγματικά εδώ είναι να απορεί κανείς. Μετά από τόσο θόρυβο , από τόσα περιστατικά που είχαμε , η λύση είναι εντελώς αόριστη ενώ θα έπρεπε να είχε επιστρέψει ήδη ο δικός μας οδηγός.
γ)Η ΔΕΗ Μεγαλόπολης, όταν χρειασθεί, θα ενισχύει το Κ.Υ. με τη χορήγηση ασθενοφόρου.

Η ΔΕΗ Μεγαλόπολης το έκανε πάντα αυτό και δεν είναι κάτι νέο. Επίσης και εδώ δεν υπάρχει καμία αναφορά για την σχολή ΕΚΑΒ .
δ) Εξετάζεται η περίπτωση να δοθεί ένα επί πλέον ασθενοφόρο εκ των υπαρχόντων στο Γ.Π.Ν.Τρίπολης

Εδώ μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου. Ποιος δουλεύει ποιόν? Εδώ δεν έχουμε οδηγούς θα έχουμε 2 ασθενοφόρα? Βέβαια μπροστά στον κίνδυνο να μείνει από βλάβη η από καύσιμα το ένα ας πούμε ότι είναι καλό να υπάρχει και ένα δεύτερο. Αρκεί να υπάρχουν και οι ανάλογοι οδηγοί να τα οδηγούν.
ε) Το ΕΚΑΒ Τρίπολης ανα πάσα στιγμή εξυπηρετεί το έκτακτο και επείγον περιστατικό.

Ειλικρινά με αυτή την απάντηση εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει εμπαιγμός των πολιτών της περιοχής. Είναι δυνατόν να υποστηρίζει ο κ. Χρόνης ότι μπορεί ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Τρίπολη να εξυπηρετήσει έκτακτα περιστατικά στην Μεγαλόπολη?
2. Σε συμφωνία με τοπικό πρατήριο καυσίμων στο εξής θα μπορεί το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης να εφοδιάζεται παρά την ύπαρξη σύμβασης προμήθειας με μειοδότη στη Τρίπολη, που έχει προκύψει μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.

Θεωρούμε ότι εδώ έχουμε μια λύση αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως είναι δυνατόν να είχε αποφασιστεί μέχρι σήμερα να εφοδιάζεται το ασθενοφόρο Μεγαλόπολης από πρατήριο της Τρίπολης.

Από τις παραπάνω απαντήσεις λοιπόν καταλαβαίνουμε όλοι ότι κάθε άλλο παρά πρέπει να νομίζουμε ότι λύθηκε κάποιο θέμα. Δυστυχώς η απάντηση δεν μπορεί να θεωρηθεί επαρκής και θα πρέπει να συνεχίσουμε σαν πολίτες να διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Όσο αφορά το πότε ενημερώθηκε ο κ. Χρόνης για τα προβλήματα, αποτελεί παραδοχή μεριδίου ευθύνης να λέει ότι δεν τα ήξερε και τα έμαθε τώρα. Είναι αυτός που έβαλε την υπογραφή του να φύγουν οι οδηγοί. Είναι αυτός που έχει την εποπτεία και την ευθύνη του Κέντρου Υγείας.

Δεν είδαμε στην απάντηση του κ. Χρόνη να υπάρχει αναφορά στο ότι οι πολίτες δεν πληρώνουν τα 5 ευρώ και το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης έχει μόνο έξοδα. Ελπίζουμε να μην του διέφυγε η καταγγελία μας και να την εξετάσει.

Κλείνοντας θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι με τα θέματα υγείας κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πολιτική και να μοιράζει υποσχέσεις. Θα κοινοποιήσουμε και πάλι το άρθρο μας στον κ. Χρόνη και θα αναμένουμε να μας δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, δεσμεύσεις και να εξετάσει κάποια μελανά σημεία που αναφέρουμε. Είμαστε σίγουροι ότι θα δείξει την προσοχή που χρειάζεται στα τόσο σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας.

 

δείτε την σχετική ανάρτηση ΕΔΩ

 

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here