ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

0
172

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939 Τρίπολη 7 – 9 – 2009

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39 ΤΡΙΠΟΛΗ 22100

ΤΗΛ.: 2710 – 222218, ΦΑΞ.: 2710 – 238755

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι αντεργατικές πολιτικές και η ανυπαρξία των αρμόδιων Υπηρεσιών

για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των μέτρων ασφαλείας

έχουν μετατρέψει σε κάτεργα τους χώρους εργασίας.

Πολύ σοβαρά τραυματίστηκε χθες το απόγευμα, την ώρα του μεροκάματου ένας αλλοδαπός εργαζόμενος, Ουκρανικής καταγωγής πατέρας δύο παιδιών.

Ο άτυχος εργαζόμενος, εργαζόταν σε οικοδομή στην Τρίπολη και μετά από πτώση σε φρεάτιο χτύπησε στο κεφάλι και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία, η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και η απουσία λήψης μέτρων για την ασφάλεια στην εργασία από τους εργοδότες και την πολιτεία σε συνδυασμό με τον πλημμελή έλεγχο για την εφαρμογή τους από τους ελεγκτικούς φορείς (ΣΕΠΕ – ΙΚΑ, κ.λ.π), στα πλαίσια των εφαρμοζόμενων αντεργατικών πολιτικών, συντελούν στην εκδήλωση των εργατικών ατυχημάτων. ε τη ζωή του μετά από ανυψωτικού μηχανήματος

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας καλεί την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα να λάβουν άμεσα μέτρα για την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας ζητά:

* Την πλήρη διερεύνηση των αιτίων του παραπάνω ατυχήματος.
* Τον πλήρη καταλογισμό των ευθυνών και την λήψη μέτρων σε κάθε υπεύθυνο.
* Την Αναδιοργάνωση (επάνδρωση με προσωπικό, μέσα, κ.λ.π) των αρμόδιων Υπηρεσιών για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης της εργατικής νομοθεσίας και των μέτρων για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.

Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και η τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

Τώρα τήρηση της Νομοθεσίας και προστασίας της Υγείας & Ασφάλειας

στην εργασία.

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης – Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε – Σ.ΕΠ.Ε Πελ/σου – Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Ν. Αρκαδίας του Σ.ΕΠ.Ε – ΙΚΑ – Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here