ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Ο ΑΡΚΑΣ αποφάσισε ομόφωνα την ενημέρωση των Τριτέκνων, μέσα από τις ανακοινώσεις της ΠΕΣΠΟ3Τ για την καλύτερη και εγκυρότερη ενημέρωση των Τρίτεκνων οικογενειών.

Αποστείλαμε προς τις πολιτικές παρατάξεις σχετικά ερωτήματα(συνημμένη επιστολή) για να έχουμε τις θέσεις και προτάσεις τους στο σοβαρότατο πρόβλημα, το δημογραφικό.
Μια βόμβα που έχει εκραγεί και τις συνέπειες τις βιώνουμε σε σοβαρούς και νευραλγικούς τομείς λειτουργίας της Χώρας, με τον πιο επώδυνο τρόπο και ιδιαιτέρως οι οικογένειες με  παιδιά(τρία και άνω). Δυστυχώς όμως οι Κυβερνήσεις ουδεμία μέριμνα έχουν λάβει για την αντιμετώπισή τους και μάλιστα όποια μέτρα είχαν ληφθεί, τελευταία αποδομήθηκαν, περιορίσθηκαν ή καταργήθηκαν. Στο όνομα της αντιμετωπίσεως της οικονομικής κρίσεως εφαρμόσθηκαν σκληρότατα και άδικα μέτρα που οδήγησαν πολλές οικογένειες(σχεδόν 35%) με παιδιά και μάλιστα με πολλά παιδιά στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Ακόμη καταργήθηκαν και μέτρα, με προεξάρχοντα τα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εργασίας, που δεν είχαν οικονομικό κόστος αλλά ήταν ένα στήριγμα αυτών των οικογενειών, Δεν ήταν αρκετά αυτά, η Κυβέρνηση και ιδιαιτέρως ο υπουργός Υγείας επέλεξε και την τελευταία ημέρα των εργασιών της Βουλής, Μεγάλη Εβδομάδα, χωρίς ίχνος στοιχειώδους σεβασμού αυτών των οικογενειών, να εμπαίξει και να εμπλέξει τις τρίτεκνες οικογένειες στα επικοινωνιακά του παιχνίδια.

Στα ερωτήματά-επιστολές μας απάντησαν(συνημμένες απαντήσεις) μέχρι και σήμερα που γράφεται το παρόν Δελτίο Τύπου εκ των πολιτικών παρατάξεων που συμμετέχουν στις παρούσες εκλογές, οι ακόλουθες με την σειρά που λήφθηκαν: ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΚΚΕ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ και τις οποίες ευχαριστούμε για την στήριξή τους.

Καταγγέλλουμε την ανυπαρξία στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης, που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έστω και μιας λέξεως για το δημογραφικό, παρά του ότι  ήταν ο βασικός εισηγητής της σχετικής συνταγματικής επιταγής:. O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.  Δεν ακούσαμε κανένα μέτρο για άρση της άδικης φορομπηχτικής επιδρομής στις οικογένειες με πολλά παιδιά, που φτάσαμε στο σημείο να θεωρούνται τα παιδιά τεκμήριο.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ. κ. Σαμαράς παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του ότι στηρίζει τον αγώνα μας, υποσχέσεις που φαίνεται πολύ γρήγορα ξεχάστηκαν, εφεύρε για την αποκατάσταση των επιδομάτων μόνο των πολυτέκνων, το ισοδύναμο της περικοπής του επιδόματος από τις τρίτεκνες οικογένειες. Δηλώσεις τελευταίων ημερών κορυφαίου στελέχους και βουλευτού της ΝΔ που δεν διαψεύσθηκαν ακόμη και σήμερα. Ποιές ήταν αυτές οι πιέσεις που τον ανάγκασαν να αθετήσει την υπόσχεσή του;

Οι τρίτεκνοι γονείς και γνώση έχουν και μνήμη έχουν και κρίση διαθέτουν εν όψει των κρισίμων για την Χώρα μας εκλογών. Τα ψέματα έχουν τελειώσει.

Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι:
δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον της πατρίδος μας, έχουμε υποχρέωση απέναντί τους, απέναντι στην Ελλάδα μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να μην επιτρέψουμε πλέον άλλα άδικα και ισοπεδωτικά μέτρα κατά των οικογενειών με παιδιά και μάλιστα με πολλά παιδιά. Θα αγωνισθούμε από την επόμενη μέρα ώστε η Πολιτεία να αναλάβει το στοιχειώδες καθήκον και συνταγματική υποχρέωσή της να θεσμοθετήσει μέτρα κατάλληλα, υλοποιήσιμα και με προοπτική για να αντιμετωπίσει το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Η μετανάστευση δεν λύνει και δεν θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα(ΟΗΕ, Έγκυρα διεθνή και ημεδαπά ιδρύματα που ασχολούνται με το δημογραφικό πρόβλημα).
Στον δίκαιο αυτόν αγώνα μας, καλούμε την ΑΣΠΕ και τους πολυτέκνους, μακριά από όποιες συντεχνιακές νοοτροπίες ΄΄κεκτημένων΄΄  να αγωνισθούμε  όλοι μαζί για να γίνει πράξη η Συνταγματική Επιταγή.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

24 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΓΑΜΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΟΤΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΕΣ? ΤΖΑΜΠΑ.

 2. ΚΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΓΑΜΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΟΤΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΕΣ? ΤΖΑΜΠΑ.

 3. ΚΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΓΑΜΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΟΤΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΕΣ? ΤΖΑΜΠΑ.

 4. ΚΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΓΑΜΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΟΤΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΕΣ? ΤΖΑΜΠΑ.

 5. ΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ? ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ( ΑΠΟ ΤΗΝ 10-05-2012 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ) ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΕΜΦΙΑΛΟΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΕΣ.

 6. ΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ? ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ( ΑΠΟ ΤΗΝ 10-05-2012 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ) ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΕΜΦΙΑΛΟΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΕΣ.

 7. ΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ? ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ( ΑΠΟ ΤΗΝ 10-05-2012 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ) ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΕΜΦΙΑΛΟΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΕΣ.

 8. ΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ? ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ( ΑΠΟ ΤΗΝ 10-05-2012 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ) ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΕΜΦΙΑΛΟΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΕΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ