ΑρχικήΔΡΑΣΕΙΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ >

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ >

Τις τελευταίες ημέρες με την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού 2011 από τον Υπουργό Οικονομικών,και με το πρόσχημα εντολών του ΔΝΤ,ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ τουλάχιστον για 300.000 οικογένειες με τρία παιδιά και άνω τα πενιχρότατα πολυτεκνικά επιδόματα καθιερώνοντας απαράδεκτα κριτήρια.Με την παρούσα οικονομική κρίση και αυτά τα ποσά είναι αναγκαία για την οικογένειες, που έχουν δεί μέχρι τώρα να μειώνεται το εισόδημά τους τουλάχιστον 20% με επακόλουθο το ποσοστό φτώχειας στις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω να ξεπερνά το 33%. Το δημογραφικό πρόβλημα με δείκτη γονιμότητος ουσιαστικά μόλις το 1 είναι πλέον εθνικό ζωτικό πρόβλημα.
Μια δημογραφική πολιτική που έχει αναχθεί σε υποχρέωση του κράτους (άρθρο 21 παρ. 5), απαιτεί αναλογική αντιστάθμιση του πραγματικού κόστους του παιδιού. Τα δημογραφικά μέτρα θα πρέπει να ευνοούν την πραγματοποίηση του επιθυμητού μεγέθους οικογένειας με ιδιαίτερη έμφαση στις αδύναμες οικογένειες.
Στον αστερισμό του Μνημονίου φαίνεται να μην έχει θέση η δημογραφική πολιτική και η προστασία των πολύτεκνων οικογενειών. Ελέω δημοσιονομικής κρίσης, δεν είναι μόνο τα πολυτεκνικά επιδόματα που αφαιρούνται από τις μεσαίες τάξεις. Είναι το ίδιο το κοινωνικό μοντέλο που μεταλλάσσεται.
Το κοινωνικό κράτος, όπως το αντιλαμβάνεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι ένα κράτος ελάχιστης προστασίας, ένα υπολειμματικό μοντέλο προστασίας ενδεών. Με την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στη χορήγηση πολυτεκνικών επιδομάτων αποδυναμώνεται εν τέλει το συνολικό αίσθημα αλληλεγγύης, το αίσθημα συμμετοχής σε μια «κοινωνία ομοίων».
Καταδικάζουμε απερίφραστα τις όποιες σκέψεις για μείωση ή περικοπή των προνομιακών επιδομάτων από τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω. Δηλώνουμε όλοι με μια φωνή ότι προχωρούμε ενωμένοι μέχρι την δικαίωση του αγώνα μας που δεν είναι άλλη από την λήψη επιτέλους σοβαρών και με προοπτική μέτρων για το δημογραφικό πρόβλημα,που εκφράζεται μέσα από την εξομοίωση Τριτέκνων – Πολυτέκνων.
Οι Τρίτεκνοι υλοποιώντας την πρόσκληση προς το Υπουργείο Οικονομικών παραβρέθηκαν στις 3/12/ 2010 στο Υπουργείο όπως επίσης και στη βουλή. Παρέδωσαν υπόμνημα στο γραφείο του Γ.Γ. κ. Γεωργακόπουλου και στο γραφείο του Υφ. κ. Σαχινίδη. Οπως επίσης και στον αντιπρόεδρο της Βουλής κ.Νιότη.
O Σύλλογος Τριών Τέκνων « Ο ΑΡΚΑΣ» παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Οικονομικών με την δυναμική παρουσία των μελών του. Από το Δ.Σ. παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Αποστολόπουλος Νίκος, ο ταμίας Μπάζιος Δημήτριος και ο υπεύθυνος ενημέρωσης Ψύλλας Μανώλης.
Ο Σύλλογος διοργανώνει κοπή πίτας στις 15/1/2011 στο κέντρο ΑΣΤΟΡΙΑ και λόγω της λήξης της θητείας του Δ.Σ. θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση και Εκλογές.
Τα μέλη του θα ενημερωθούν για την Γενική Συνέλευση και για τις παροχές που έχει πετύχει ο Σύλλογος με επιστολές.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια