ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

0
20

Τρίπολη 4.4.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος συνεργασίας για την υλοποίηση του Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος Στήριξης της Απασχόλησης στην Αρκαδία.

Μια προσπάθεια, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2010 και που σήμερα απομένει η ενεργοποίηση και υλοποίηση του Σχεδίου, με απώτερο στόχο τη στήριξη της απασχόλησης στην Αρκαδία, ένα πυρόπληκτο νομό που τα τελευταία χρόνια πλήττεται από την ολοένα και περισσότερο αυξανόμενη ανεργία.
Το Τοπικό αυτό Σχέδιο είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας όλων των φορέων της Αρκαδίας, οι οποίοι γνωρίζοντας τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας σχεδίασαν, με την πολύτιμη συμπαράσταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απασχόλησης για την Αρκαδία.
Ο νομός Αρκαδίας ήταν ο πρώτος νομός που εκπόνησε τοπικό ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη της απασχόλησης και μάλιστα σε χρόνο πρότερο των ανακοινώσεων του Υπουργείου για τα μέτρα στήριξης της απασχόλησης (20.12.2010).
Ευελπιστούμε ότι, θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του αλλά και ότι θα λειτουργήσει ως πρότυπο για την υλοποίηση άλλων παρόμοιων σχεδίων και σε άλλους νομούς της χώρας σε συνάρτηση πάντα με τις προτεραιότητες που και το ίδιο το Υπουργείο έχει θέσει για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη της απασχόλησης.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Λούκα Κατσέλη και του συνεργάτες της που μας βοήθησαν και στήριξαν την προσπάθειά μας, όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην εκπόνηση του Σχεδίου, για την άψογη συνεργασία μας, καθώς και τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που βοήθησαν σημαντικά στη σύνταξη του Σχεδίου.
Από την πλευρά μου, θα παρακολουθώ από κοντά την εξέλιξη αυτής της προσπάθειας, στην οποία ο καθένας από εμάς συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

2011.4.1 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here