ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ        Μεγαλόπολη    07/01/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, στα πλαίσια της δυνατότητας που δόθηκε με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, προχώρησε, μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Δεκεμβρίου 2012, στην υποβολή αιτήματος χρονικής επιμήκυνσης των δανείων που είχαν συναφθεί με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (Τ.Π.Δ.), στο παρελθόν.

Τα δάνεια αυτά, όπως ειδικότερα περιγράφονται στο συνημμένο πίνακα, έχουν συναφθεί από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές των «Καποδιστριακών» Δήμων Γόρτυνος, Μεγαλόπολης και Φαλαισίας. Επίσης, σε αυτά περιλαμβάνονται και δύο (2) δάνεια που συνάφθηκαν με το Τ.Π.Δ. από την τότε Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Παροχής Υπηρεσιών Προστασίας Περιβάλλοντος – Ανάπτυξης Περιοχής Μεγαλόπολης, για την τηλεθέρμανση.

Το ύψος των δανείων, αλλά κυρίως ο σκοπός για τον οποίο συνάφθηκαν, δείχνει ότι η προσφυγή σε δανεισμό, που επέλεξαν οι τότε δημοτικές αρχές ήταν ασύνετη, καθώς δεν αναζητήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης και ασυλλόγιστη, καθώς δεν εκτιμήθηκε το μελλοντικό οικονομικό κόστος που αναπόφευκτα θα επέφερε αυτός ο δανεισμός και το οποίο ζούμε σήμερα.
 
Αυτές τις απερίσκεπτες ενέργειες καλείται να πληρώσει σήμερα, ο Δήμος και οι Δημότες. Κι αυτό γιατί  οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (Κ.Α.Π.) που λαμβάνει ο Δήμος μας από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη λειτουργικών του δαπανών (μισθοδοσία προσωπικού κα), μειώθηκαν την τελευταία διετία πάνω από 50%, με αποτέλεσμα η παρακράτηση που γίνεται σε αυτούς τους πόρους για την εξυπηρέτηση των δανείων, να καθιστά ιδιαίτερα δυσχερή τη λειτουργία του, αν όχι αδύνατη.

Συνεπώς με τη χρονική επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων, γίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά της δημοτικής αρχής να καταστούν πλέον οι δανειακές μας υποχρεώσεις διαχειρίσιμες, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Στο εξής, οι παρακρατήσεις των μηνιαίων δόσεων από τους ΚΑΠ θα είναι μικρότερες, τόσο κατά την τριετή περίοδο χάριτος από 01.01.2013 – 31.12.2015, όπου προβλέπεται να πληρώνονται μόνο τόκοι, όσο και κατά την υπολειπόμενη παρατεινόμενη χρονική περίοδο, έως τη λήξη της αποπληρωμής, όπου θα πληρώνονται τοκοχρεωλύσια. Έτσι δίνεται περιθώριο στο Δήμο μας να λειτουργεί, με καλύτερους όρους και ασφάλεια, μέσα στο ήδη δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που επέβαλε η δημοσιονομική προσαρμογή.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα…

Πίνακας Δανείων Δήμου Μεγαλόπολης

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ