ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ.

0
183
2 ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και κατόπιν της σχετικής ενημέρωσης που είχε, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ, προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:
1) Απέστειλε στον Δημήτρη Ρέππα, Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την υπ’ αρ. πρωτ. 4246/22.02.2010 επιστολή, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα κτιριακά προβλήματα των Δικαστικών Φυλακών της Τρίπολης (έλλειψη συστήματος πυρασφάλειας, άσχημες συνθήκες υγιεινής, ανυπαρξία πρακτικών παράδοσης των έργων επισκευής και συντήρησης του κτιρίου, που έχει αναλάβει η ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. ).
2) Κατέθεσε την υπ’ αρ. πρωτ. 6482/23.02.2010, Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Χάρη Καστανίδη, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία θέτει το θέμα των κτιριακών προβλημάτων των Δικαστικών Φυλακών της Τρίπολης και ρωτά αν υπάρχει στα σχέδια του Υπουργείου η υλοποίηση προγράμματος μετεγκατάστασης φυλακών και σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας, στο οποίο θα μπορούσαν να ενταχθούν και οι Δικαστικές Φυλακές της Τρίπολης.
3) Κατέθεσε Αναφορά προς τον Χάρη Καστανίδη, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τις προτάσεις του Δημήτρη Αρμόνη, δικαστικού υπαλλήλου του Ειρηνοδικείου Τρίπολης, για τη βελτίωση της λειτουργικότητας των Γραμματειών των Ειρηνοδικείων της χώρας.

Αθήνα, 03.03.2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, μαζί με 14 ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν την υπ΄αρ. πρωτ. 6690/26.03.201 Ερώτηση στη Βουλή, προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για το πολύ σημαντικό θέμα των προμηθειών των Νοσοκομείων.
Προκειμένου να ελέγχεται το σύνολο των προμηθειών των δημοσίων φορέων και οργανισμών υγείας, συστάθηκε το 2007 η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, με την οποία, κατά δήλωση του τότε Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα εξοικονομούνταν έως και 500 εκ. ευρώ ετησίως. Παρά τη σύσταση της Επιτροπής αυτής, κατά δήλωση της σημερινής Υπουργού Υγείας, κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, την περασμένη χρονιά δεν υπήρχε εγκεκριμένο ενιαίο ετήσιο πρόγραμμα προμηθειών για τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα τα χρέη τους να εκτιναχθούν στα ύψη.
Για το λόγο αυτό, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν την προαναφερθείσα ερώτηση στη Βουλή, ρωτώντας την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τα ακόλουθα: «1. Πόσο στοιχίζει στο ελληνικό κράτος η σύσταση και λειτουργία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας και συγκεκριμένα ποια είναι η αμοιβή του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής, 2. Ποιες από τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Νόμος 3580/2007 έχουν υλοποιηθεί από την ψήφισή του έως σήμερα, και 3. Ποιες είναι οι απόψεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας για τη σκοπιμότητα της σύστασης και λειτουργίας της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας και στην περίπτωση που προτίθεται να υπάρξουν αλλαγές στο υπάρχον πλαίσιο, με ποιες ενέργειες και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα, θα υπηρετηθούν οι αλλαγές αυτές.»

Την ερώτηση για τις προμήθειες των Νοσοκομείων, μαζί με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, υπέγραψαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Αποστολάκη Μιλένα, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, Καρτάλης Κωνσταντίνος, Κατρίνης Μιχάλης, Κουκουλόπουλος Πάρις, Κρεμαστινός Δημήτρης, Μίχου Μαρία, Μόσιαλος Ηλίας, Νασίωκας Έκτορας, Παρασύρης Φραγκίσκος, Πρωτόπαπας Χρήστος, Σκουλάκης Μανώλης, Στασινός Παύλος και Τιμοσίδης Μιχάλης.

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης στη διεύθυνση: http://www.odysseasnet.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here