ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΔελτίο Τύπου του Δικτύου των Ενεργειακών Δήμων για τους πλειστηριασμούς των δικαιωμάτων...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Δελτίο Τύπου του Δικτύου των Ενεργειακών Δήμων για τους πλειστηριασμούς των δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΔΣ του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, ώστε να αντιμετωπίσει την ξαφνική απόφαση του πρώην Υπουργού Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με τη μείωση του ποσοστού επί των εσόδων που θα λάβουν για το 2020 οι λιγνιτικές περιοχές από τους πλειστηριασμούς των δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Μια απόφαση που λήφθηκε λίγες μέρες πριν μετακινηθεί ο κ. Κωστής Χατζηδάκης στο Υπουργείο Εργασίας και δημοσιεύτηκε μετά τον Ανασχηματισμό, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, που έγινε το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 στην Πτολεμαΐδα, με την παρουσία δια ζώσης των Δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας, Αμυνταίου και διαδικτυακά του Δημάρχου Μεγαλόπολης, λήφθηκαν αποφάσεις για άμεσες ενέργειες, ώστε να αποφευχθεί η δρομολογούμενη μείωση των πόρων.

Μετά από εισήγηση του Προέδρου του Δικτύου και Δημάρχου Φλώρινας, κ. Βασίλη Γιαννάκη, αποφασίστηκε άμεσα να δρομολογηθεί συνάντηση με τον νέο Υπουργό Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα και να κατατεθεί πρόταση με σκοπό τη διατήρηση του ποσοστού κατανομής στο προηγούμενο επίπεδο.

Ο κ. Γιαννάκης σχετικά με το θέμα έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η πληθώρα ζητημάτων, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, τα μεγάλα προβλήματα, όπως η διαδικασία απολιγνιτοποίησης και η διαχείριση της πανδημίας, απαιτεί να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση προς αντιμετώπιση και επίλυσή τους. Ως Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων παραμένουμε σταθεροί στην πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση μας για διατήρηση της κατανομής των εσόδων από τα δικαιώματα ρύπων, καθώς το Πράσινο Ταμείο είναι το μοναδικό εργαλείο από το οποίο μπορούμε να αντλούμε άμεσα πόρους στη μεταβατική περίοδο που διανύουμε μέχρι την ενεργοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της επόμενης περιόδου”.

Επιπρόσθετα με την ευκαιρία σύγκλισης της συνεδρίασης συζητήθηκαν κι άλλα θέματα σχετικά, με την εξέλιξη της απολιγνιτοποίησης και των επιδράσεών της στις κοινωνίες των ενεργειακών περιοχών, την επικείμενη εγκατάσταση των δικτύων φυσικού αερίου, και το μοντέλο λειτουργίας της διαδημοτικής επιχείρησης Τηλεθέρμανσης, που θα συσταθεί το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img

Από τη Μπερτσιά έως τη Λυκόσουρα: Τα τρία έργα που ξεκινούν στην Αρκαδία (video)

Τρεις σημαντικές συμβάσεις για έργα που αφορούν την ενίσχυση των υποδομών και της οδικής...

Σύλληψη στη Μεγαλόπολη – 56χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Χθες το πρωί, αστυνομικοί της Μεγαλόπολης προχώρησαν στη σύλληψη ενός 56χρονου, ο οποίος αναζητούνταν...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Κοτύλιο

Δείτε τις αφίσες με τις εκδηλώσεις στο Κοτύλιο Μεγαλόπολης

Στήριξη στους νέους της Μεγαλόπολης – Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός σε νέους έως 29 ετών

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Αναπτυξιακή Αρκαδία υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση προγράμματος...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img