Δελτίο τύπου της Δημοτικής επιχείρησης σχετικά με την μη πραγματοποίηση της παιδικής εκδήλωσης στην Καρύταινα

0
415

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεγαλόπολης

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών , σχετικά με την μη πραγματοποίηση της παιδικής εκδήλωσης στην Καρύταινα ,  στις 11/8/18 , με παρουσίαση παραμυθιών του Χότζα στην Τουρκική γλώσσα από Τουρκάλα καλλιτέχνιδα , ενημερώνουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας τα εξής :

Η ανωτέρω εκδήλωση δεν ακυρώθηκε από το ΔΣ της Δημ. Επιχ/σης στις 17/7/18 , απλά δεν εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία μαζί με τις άλλες , καθόσον υπήρχαν απορίες και ερωτήματα για το στόχο και το περιεχόμενό της , όμως δεσμεύτηκε η πίστωση και ηπρόθεση του Δ.Σ. ήταν να ξανασυζητηθεί η εκδήλωση , αφού τροποποιείτο το θέμα ή είχαμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν .
Η υπεύθυνη της εκδήλωσης κα Κουσκουρέλου ενημερώθηκε άμεσα , όμως δεν επανήλθε και δεν επικοινώνησε , για να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες .

Διατυπώθηκαν στην συνεδρίαση επιφυλάξεις, κατά πόσο μια τέτοια εκδήλωση θα συμβάλλει στην κουλτούρα και στην πολιτισμική ανάταση της περιοχής της Καρύταινας , με τα παραμύθια του Χότζα και μάλιστα στα Τούρκικα , με στοιχεία που δεν συνάδουν με την ιστορική βαρύτητα της πατρίδας του Κολοκοτρώνη. Επιπροσθέτως προτάθηκε να υποστηριχθεί και ένα άλλο θέμα από τον Ελληνικό πολιτισμό όπως: π.χ τους σοφούς και παγκοσμίους αναγνωρισμένους μύθους του Αισώπου .

Οι χαρακτηρισμοί και το λεξιλόγιο ( απαρχαιωμένοι, ρατσιστές , πουλούν προστασία του τόπου, πατερναλιστές λογοκρισίας , κλπ ) για τα μέλη του Δ.Σ. , είναι επιεικώς απαράδεκτοι , καθόσον θεωρείται αυτονόητο ότι άπαντες , Σύλλογοι και Φορείς , προσπαθούμε για την πρόοδο και το καλό του τόπου μας , το οποίο μπορεί να ευοδωθεί μόνο με αγαστή συνεργασία , που βασίζεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και σεβασμό απόψεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΑΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

_______________________________

Δείτε το σχετικό άρθρο του καφενείου ΕΔΩ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here