ΑρχικήΑΡΘΡΑΔελτίο τύπου της Δημοτικής επιχείρησης σχετικά με την μη πραγματοποίηση της παιδικής...

Δελτίο τύπου της Δημοτικής επιχείρησης σχετικά με την μη πραγματοποίηση της παιδικής εκδήλωσης στην Καρύταινα

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεγαλόπολης

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών , σχετικά με την μη πραγματοποίηση της παιδικής εκδήλωσης στην Καρύταινα ,  στις 11/8/18 , με παρουσίαση παραμυθιών του Χότζα στην Τουρκική γλώσσα από Τουρκάλα καλλιτέχνιδα , ενημερώνουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας τα εξής :

Η ανωτέρω εκδήλωση δεν ακυρώθηκε από το ΔΣ της Δημ. Επιχ/σης στις 17/7/18 , απλά δεν εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία μαζί με τις άλλες , καθόσον υπήρχαν απορίες και ερωτήματα για το στόχο και το περιεχόμενό της , όμως δεσμεύτηκε η πίστωση και ηπρόθεση του Δ.Σ. ήταν να ξανασυζητηθεί η εκδήλωση , αφού τροποποιείτο το θέμα ή είχαμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν .
Η υπεύθυνη της εκδήλωσης κα Κουσκουρέλου ενημερώθηκε άμεσα , όμως δεν επανήλθε και δεν επικοινώνησε , για να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες .

Διατυπώθηκαν στην συνεδρίαση επιφυλάξεις, κατά πόσο μια τέτοια εκδήλωση θα συμβάλλει στην κουλτούρα και στην πολιτισμική ανάταση της περιοχής της Καρύταινας , με τα παραμύθια του Χότζα και μάλιστα στα Τούρκικα , με στοιχεία που δεν συνάδουν με την ιστορική βαρύτητα της πατρίδας του Κολοκοτρώνη. Επιπροσθέτως προτάθηκε να υποστηριχθεί και ένα άλλο θέμα από τον Ελληνικό πολιτισμό όπως: π.χ τους σοφούς και παγκοσμίους αναγνωρισμένους μύθους του Αισώπου .

Οι χαρακτηρισμοί και το λεξιλόγιο ( απαρχαιωμένοι, ρατσιστές , πουλούν προστασία του τόπου, πατερναλιστές λογοκρισίας , κλπ ) για τα μέλη του Δ.Σ. , είναι επιεικώς απαράδεκτοι , καθόσον θεωρείται αυτονόητο ότι άπαντες , Σύλλογοι και Φορείς , προσπαθούμε για την πρόοδο και το καλό του τόπου μας , το οποίο μπορεί να ευοδωθεί μόνο με αγαστή συνεργασία , που βασίζεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και σεβασμό απόψεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΑΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

_______________________________

Δείτε το σχετικό άρθρο του καφενείου ΕΔΩ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια